Jansoniuslezing: genetica en taalontwikkelingstoornissen

donderdag 23 maart 2023, 14:30

Na de officiële lancering van het Radboud TOS Fonds in maart 2022, vindt op donderdag 23 maart 2023, om 14.30 uur de tweede Jansoniuslezing plaats. Wees welkom op de campus voor een middag vol verdieping over het wetenschappelijk onderzoek dat zich richt op het zo vroeg mogelijk ontdekken van taalontwikkelingsstoornissen. Onze wetenschappers vertellen u graag meer over hun onderzoek.

Programma

14.30: Ontvangst met een kopje koffie en/of thee 
15.00: Start programma

  • We trappen af met Paula Fikkert, hoogleraar eerste taalverwerving aan de Radboud Universiteit 
  • Vervolgens luisteren we naar Else Eising, postdoc onderzoeker bij Language and Genetics Departement van het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek  
  • Milou Kennis (arts-onderzoeker Klinische Genetica) en Lot Snijders Blok (Klinisch Geneticus) van het Radboudumc vertellen ons meer over het onderzoek GenTOS; wat vertelt ons DNA? Ze praten u bij over de nieuwste resultaten van genetisch onderzoek bij kinderen met TOS, en wat dit kan betekenen voor de huidige praktijk en voor de toekomst. 
  • Als laatste vertelt Tessel Boerma (onderzoeker aan het Utrecht Institute of Linguistics OTS in het Universitair Medisch Centrum Utrecht) meer over de taalvaardigheid van kinderen met het 22q11.2 deletiesyndroom en de implicaties voor kinderen met TOS.

16.20: Ruimte voor vragen aan de experts
16.30: Plenaire afsluiting onder het genot van een drankje

Praktisch 

Locatie: Op de Radboud Universiteitscampus, gebouw de Aula
Adres: Comeniuslaan 2, Nijmegen
Zaal: de Senaatszaal

Komt u met de auto? Parkeren kan in de parkeergarage van het Grotiusgebouw (navigeer naar Montessorilaan 10).

 

Wanneer
donderdag 23 maart 2023, 14:30
Locatie
Aula