Kansen en knelpunten voor het oplossen van de krapte op de arbeidsmarkt - Kennissessie 2: Goed werkgeverschap

dinsdag 4 juni 2024, 09:15 - 13:00

In 10 kennissessies gaan onderzoekers van de Rechtenfaculteit aan de Radboud Universiteit in gesprek met experts en ervaringsdeskundigen over ervaringen met en visies op arbeidsmigratie van buiten de EU als oplossingsrichting voor arbeidstekorten in Nederland. Wij willen de deelnemers zowel informeren als kennis bij hen ophalen.

Tijdens deze tweede kennissessie onderzoeken wij mogelijke modellen voor werving en behoud van internationale werknemers van binnen- en buiten de EU op een krappe arbeidsmarkt. Internationale werknemers werven en behouden vraagt om goed werkgeverschap. Werkgevers van internationale werknemers van buiten de EU hebben een zorgplicht, die daarmee mogelijk gelijk valt. Maar wat is goed werkgeverschap, en welke aspecten daarvan zijn het meest effectief?

Meld je aan door te mailen naar cmr-congres [at] ru.nl (cmr-congres[at]ru[dot]nl) (voor 22 mei 2024)

9.15 Ontvangst

09.30 Opening door Prof. Tesseltje de Lange

09.45  Dr. Brigitte Kroon – key note Goed Werkgeverschap in de context van arbeidsmigratie