Reading aloud at Kletskoppen Festival

Kletskoppen Kindertaalfestival

zondag 18 februari 2024, 09:30 - 16:30

Op zondag 18 februari 2024 is het feest in Bibliotheek Mariënburg. Voor de vijfde keer vindt hier het Kletskoppen Kindertaalfestival plaats. Alle kinderen van 2 tot en met 12 jaar in Nijmegen en omgeving zijn uitgenodigd voor het verjaardagsfeest.

Tijdens Kletskoppen vieren onderzoekers van de Radboud Universiteit en het Max Planck Instituut taal en meertaligheid. Op het festival leren kinderen van 2 tot en met 12 jaar en hun (groot)ouders op een speelse manier hoe taal werkt. Naast allerlei taalspelletjes en -experimenten, zijn er verschillende voorstellingen en workshops over taal. Voor het eerst is er dit jaar ook een speciaal programma voor oudere kinderen, van 8 jaar en ouder. Het festival vindt plaats van 09.30 tot 16.30 uur en de toegang is gratis.

Letter Belangrijk Show, Talenrad van Fortuin en nog veel meer

Het festival wordt geopend met de voorstelling WALvis, een muzikale, interactieve voorstelling over de vriendschap tussen een walvis en een kind. Daarnaast zingt de Nijmeegse singer-songwriter Collin Hoeve, wereldrecordhouder liedjesschrijven en onder andere bekend van The Voice, liedjes in verschillende talen met de allerkleinsten. Verder kunnen kinderen draaien aan het Talenrad van Fortuin, leren schrijven als Rembrandt en een potje Ren je rot! spelen. Ook zijn er optredens van de kinderboekenschrijvers Mark Haayema en Sanne Rooseboom en gaan kinderen zelf aan de slag met theaterlezen, programmeren of het leren van Oekraïens of Koreaans. De middag wordt afgesloten met een voorstelling van de muzikale theatergroep Letter Belangrijk.

Programma

Kletskoppen is een samenwerking tussen de Radboud Universiteit, het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek en de Bibliotheek Gelderland Zuid. Kijk voor meer informatie op kletskoppenfestival.nl.

zondag 18 februari 2024, 09:30 - 16:30

Meer weten? Neem contact op:

• Pim Franssen, projectleider Kletskoppen, pim [at] kletskoppenfestival.nl (pim[at]kletskoppenfestival[dot]nl)
  • Sabine Bootsma, marketing en communicatie Faculteit der Letteren, via communicatie [at] let.ru.nl (communicatie[at]let[dot]ru[dot]nl).