Kwaliteitsverbetering bij wervelkolomchirurgie

Copromotor(s)
dr. M.L. van Hooff
Aula

Dit proefschrift bevat een samenvatting van een decennium aan kwaliteitsverbeteringsinitiatieven met als doel om een relevante vermindering van complicaties te realiseren bij complexe wervelkolomoperaties. Hierbij gaat het om complicaties zoals heropnames, re-operaties en medische complicaties die tot inferieure behandelresultaten leiden. Vanuit een gezondheids-economisch perspectief is geëvalueerd hoe verbeteringsstrategieën zijn gekoppeld aan kosteneffectiviteit voor de betalers en overheden.

Rajiv Sethi MD (1974) behaalde zijn bachelor in Neurowetenschappen aan de Brown University en MD aan de Harvard Medical School. Zijn residentie in orthopedische chirurgie werd voltooid in het Massachusetts General Hospital in Boston. Hij voltooide een fellowship in complexe wervelkolom bij UCSF. Momenteel is hij uitvoerend directeur Neurowetenschappen en Spine bij Virginia Mason in Seattle, VS.