Lawlands
Lawlands

Lawlands

vrijdag 15 september 2023, 16:00 - 23:00
Lustrumfestival Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De rechtenfaculteit bestaat 100 jaar. Ter ere daarvan wordt het Grotiusgebouw op vrijdag 15 september 2023 omgetoverd in een waar festivalterrein tijdens lustrumfestival Lawlands.

Het hoofdpodium wordt buiten het gebouw geplaatst, tegenover de entree. Daar gaat van 16.00 uur tot 23.00 uur het dak eraf met optredens van Jody Bernal, Danny Panadero, LIEN, JFV-band Magna Charta en DJ Pucks. Tussen het dansen door kun je de honger en dorst lessen bij de aanwezige barren en food trucks op het grasveld. In het gebouw biedt collegezaal GR 0.100 plaats aan de culturele programmering: Prof & Prof (Jeroen Rheinfeld & Bernard Schols) verzorgen een theatercollege en er vindt een pleitdemonstratie plaats tussen enkele prominente docenten, georganiseerd door Rota Carolina. In de hal presenteren alle juridische studieverenigingen zich met ieder hun eigen kraampje.

Voor wie? 

 

Alle studenten, medewerkers en jonge alumni (minder dan vijf jaar geleden afgestudeerd) van de Nijmeegse rechtenfaculteit zijn van harte uitgenodigd. Het festival is gratis toegankelijk. Drankjes en eten kunnen alleen afgerekend worden met een pinpas. 

Aanmelden studenten

Aanmelden medewerkers

Aanmelden alumni

Lawlands blokkenschema

Artiesten

Jody Bernal

Jody Bernal

Deze artiest behoeft geen introductie: een optreden van Jody Bernal betekent swingen. Zijn energieke uitstraling, makkelijke liedjes en enthousiasme maken Jody Bernal tot een zeer geschikte afsluiter van Lawlands. Natuurlijk werd Jody bekend met hits als 'Que Si, Que No' en 'Oh Bambolero', maar ook zijn meer recente release 'La Colegiala' - een samenwerking met The Boy Next Door en Fresh Coast - domineerde de top muziekcharts in verschillende landen. Voetjes van de vloer gegarandeerd!

Danny Panadero

Danny Panadero

Een optreden van Danny Panadero is in één woord een belevenis! Een entertainer met humor, zelfspot en een fantastische zangstem. Hij weet het publiek te raken met zijn eigen repertoire en onvervalste meezingers. Naast dat Danny graag zijn Nederlandse repertoire zingt, draait hij zijn handjes ook niet om voor een Engelstalige hit. Zijn slogan is dan ook: ‘’As Danny ut niet singt, wil jij ut niet hore’’.

Lien Cornelissen

LIEN

LIEN is alumna Lien Cornelissen. Samen met haar band (Dylan Siemerink op drums en gitaar, en Barend Spaan op basgitaar) speelt ze kleinkunstige Nederpop. Haar teksten zijn naast eigenzinnig ook regelmatig dubbelzinnig. Ze vat hierin haar verwonderingen over mensheid en maatschappij. De afgelopen jaren heeft LIEN o.a. twee albums uitgebracht: ‘Dit gaat nergens over’ (2021) en ‘Lief zonder reden’ (2022), te beluisteren op alle streamingsdiensten. En dit jaar, in 2023, brengt ze elke maand een nieuwe single uit. Zo werd meezingen met ‘Het Vulvalied’ ineens heel normaal en geeft ze met ‘Ik zeik je af’ een nieuwe blik op social media. 

Prof & Prof

Prof & Prof

Onder de naam ‘Prof & Prof’ maken de hoogleraren Jeroen Rheinfeld (Agrarisch recht) en Bernard Schols (Successierecht) het programma ‘Recht is Rond’. Het betreft niet alleen een manier van leven, maar met name ook een bourgondisch-filosofische kijk op het recht. Hierbij wordt enige vorm van humor uiteraard niet geschuwd.

Magna Charta

Magna Charta

Magna Charta is de huisband van de Juridische Faculteitsvereniging Nijmegen. Inmiddels hebben zij niet alleen de harten van de rechtenstudenten, maar ook die van de studentenpopulatie buiten de faculteit veroverd met hun ernergieke optredens. Een muzikaal en studentikoos begrip in Nijmegen!

DJ Pucks

DJ Pucks

Pucks staat bekend om haar weergaloze smaak en wansmaak voor muziek, maar alles met liefde. Moeiteloos slingert ze alles door elkaar. Hou je van dansen? Pucks gaat het regelen.

 

Wanneer
vrijdag 15 september 2023, 16:00 - 23:00
Locatie
Grotiusgebouw