two hands holding a red object
two hands holding a red object

Lezing over en rondleiding door voormalig klooster Berchmanianum

maandag 8 mei 2023, 19:30 - 21:00
Een Radboudgebaar

- VOL -

Het Berchmanianum, in 1927-1928 gebouwd als opleidingsinstituut van de Jezuïeten, is sinds 2018 in gebruik als academiegebouw van de Radboud Universiteit. Hier vinden bijna dagelijks diploma-uitreikingen en andere bijzondere bijeenkomsten plaats. Ook huisvest het gebouw onder andere het College van Bestuur en ondersteunende diensten van de universiteit. Dit prachtige rijksmonument opent op 8 mei zijn deuren voor een van de Radboudgebaren. 

Universiteitshistoricus Jan Brabers geeft een korte presentatie met beelden van de veelbewogen geschiedenis van het Berchmanianum – wist u bijvoorbeeld dat het gebouw tijdens de Tweede Wereldoorlog ruim twee jaar bezet werd door de SS, die er verschillende verbouwingen uitvoerde? Aansluitend aan de presentatie vinden er rondleidingen plaats, waarbij u ook de delen van het gebouw te zien krijgt die normaal voor bezoekers gesloten blijven.  

Aanmelden

Aanmelden voor deze rondleiding is helaas niet meer mogelijk. Het maximaal aantal deelnemers is bereikt en we kunnen geen verdere inschrijvingen meer accepteren.

Wanneer
maandag 8 mei 2023, 19:30 - 21:00
Organisatie
Radboud Universiteit
Contactinformatie
  • Jan Brabers, universiteitshistoricus 
  • Elianne Keulemans, adviseur strategische relaties lustrum