Lunchlezing minor Data Science

maandag 13 mei 2024, 12:30 - 13:15
Voeg toe aan agenda
Ontdek de interfacultaire minor Data Science

Data speelt een grote rol in bijna elke wetenschappelijke discipline, het bedrijfsleven en overheidsorganisaties. Medisch wetenschappers sequencen het menselijke genoom, astronomen genereren terabytes aan data per uur, marketeers analyseren het online gedrag van websitebezoekers en online diensten, taalwetenschappers ontdekken patronen in talen. En daarnaast beïnvloeden grote bedrijven als Google en Amazon ons online aankoopgedrag en vervullen zo verlangens waarvan we niet eens weten dat we ze hebben.

Ben jij geïnteresseerd in data? Volg dan de minor Data Science aan de Radboud Universiteit! In deze interfacultaire minor, die voor alle bachelorstudenten aan de Radboud Universiteit toegankelijk is, raak je bekend met data en datastructuren en ontwikkel je inzicht in hoe data met behulp van computers omgezet wordt in kennis en oplossingen. 

Lunchlezing

Om jullie te informeren over de minor, wordt er op maandag 13 mei van 12.30 tot 13.15 uur een speciale lunchlezing georganiseerd. Minorcoördinator Stefan Frank en een student die de minor heeft gevolgd, vertellen je graag meer over de minor Data Science. Ook kun je er al je vragen stellen en zo ontdekken of de minor bij jou past. De lezing wordt gehouden in het Engels en vindt plaats in de receptieruimte van het Berchmanianumgebouw. Lunch is inbegrepen.

Minorcoördinator Stefan Frank: 'Leer hoe je gegevens omzet in kennis!'

Een student over de minor: 'Deze minor biedt de mogelijkheid om te leren werken met grote hoeveelheden gegevens die zeer waardevol zijn voor verschillende vakgebieden!'

 

Grafieken op beeldscherp

Over de minor

Je volgt ten minste 15 ECs aan Data Science vakken die niet al onderdeel zijn van je verplichte bachelor curriculum. Deze ECs bestaan minstens uit één verplicht vak en verschillende keuzevakken. 

Alle minorstudenten volgen het 6 EC vak Data Science Project (NWI-IBC045, gegeven in Semester 2) en stellen hun eigen minor samen door keuzevakken te kiezen. Deze keuzevakken hangen af van je huidige curriculum. Sommige vakken passen beter bij je curriculum wanneer je een technische achtergrond hebt, bijvoorbeeld omdat je aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) studeert of wanneer je de bachelor Artificial Intelligence volgt. Je kunt ook een minder technische richting kiezen. 

Meer informatie over de minor

Meer informatie over Radboud AI

Aanmelden voor de minor

Je kunt je vanaf 15 juli registreren voor deze minor (code NWI-MI-DATSC). Hou er rekening mee dat je je ook in dient te schrijven voor de individuele vakken die je als onderdeel van de minor van plan bent te volgen. 

Wanneer
maandag 13 mei 2024, 12:30 - 13:15
Locatie
Berchmanianum
Organisatie
Radboud AI


Aanmelden lunchlezing minor Data Science:

* Verplicht veld