Masterclass Burgerlijk recht

Wil jij wetenschappelijk onderwijs combineren met ervaring in de rechtspraktijk? Volg dan de Masterclass Burgerlijk recht. Dit mastervak is ontwikkeld in samenwerking met acht gerenommeerde advocatenkantoren.

  Algemeen

  Tijdens de masterclass loop je gedurende acht weken, drie of vier dagen per week stage bij één van de deelnemende kantoren. Daarnaast heb je iedere vrijdag een onderwijsdag waarbij je alle kantoren één keer bezoekt. Het onderwijsprogramma wordt in samenwerking met een vakdocent van de faculteit bepaald, waarbij de advocaten van de kantoren het onderwijs verzorgen. De masterclass wordt in de week voorafgaand aan de stage afgetrapt met een bijeenkomst bij de Rechtbank Gelderland. Afsluitend verzorg je na je stage een pleitsessie in de oefenrechtbank op de faculteit en schrijf je een paper.

   

  Dit is de Masterclass Burgerlijk recht

  Aanmelden

  Tot 1 april 2024 kun jij je aanmelden voor de eerstvolgende editie van de Masterclass Burgerlijk recht. Deze vindt plaats in het eerste semester van collegejaar 2024-2025. Om je aanmelding te verwerken, vragen we je een motivatiebrief, cv met foto en een recente cijferlijst aan te leveren.

  Aanmelden

  Deelnemende kantoren

  In deze video's wordt uitgelegd wat de deelnemende kantoren voor jou kunnen betekenen.

  Hekkelman advocaten en notarissen

  Nysingh advocaten- notarissen

  Boels Zanders Advocaten

  Bierman Advocaten

  Dirkzwager legal & tax

  Stellicher Advocaten

  Van Veen Advocaten

  DAAN advocatuur & notariaat

  Beoordeling en selectie

  De masterclass heeft een studielast van 14 EC en vindt plaats in het eerste semester. Je ontvangt een stagevergoeding van het kantoor waar je stageloopt. De beoordeling is opgebouwd uit drie cijfers: voor de stage, voor je paper en voor de pleitsessie. Het gemiddelde van deze cijfers wordt het eindcijfer. Er is geen afsluitend tentamen.

  De selectieprocedure bestaat uit een gesprek op de faculteit en gesprekken bij de kantoren. Deze vinden plaats in april en mei. Belangrijke selectiecriteria zijn je studieresultaten en je motivatie. Het is essentieel dat je bij aanvang van de masterclass staat ingeschreven als masterstudent. Je moet je bachelor dus hebben afgerond.

  Startdatum

  Nader te bepalen
  September 2024
  Voertaal
  Nederlands
  Intakegesprek
  Ja
  Deadline inschrijving
  01 april 2024, 00:00

  Factsheet

  Type onderwijs
  Masterclass

  Contactinformatie

  Met overige vragen over de Masterclass Burgerlijk recht kan je via masterclass [at] jur.ru.nl (masterclass[at]jur[dot]ru[dot]nl) contact opnemen met Heleen van der Meulen.