Foto van twee wandelende studenten

MDT-project ‘Ontdek jouw volgende stap!'

Wil jij tools krijgen om jezelf te ontwikkelen, te ontdekken wat bij jou past en hoe je die keuzes maakt? Dan is dit gratis MDT-programma iets voor jou.

Algemeen

MDT is de afkorting van Maatschappelijke Diensttijd. MDT-projecten dragen bij aan de persoonlijke ontwikkeling van jongeren. Met de focus op talentontwikkeling, betekenisvolle ontmoetingen en iets doen voor de samenleving.

Bij het MDT-project ‘Ontdek jouw volgende stap!' ga je onder begeleiding van ervaren coaches van de Verschilmakers Groep aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling en op zoek naar ontmoetingen en ervaringen die helpen bij het vinden van jouw passende volgende (studieloopbaan)stap.

Wil je weten of het programma ‘Ontdek jouw volgende stap’ bij jou past:

Meld je dan aan voor één van onderstaande kennismakingsworkshops via bovenstaande button (houd mij op de hoogte-button):

• 4 juni 10.30 – 11.30u. op locatie Verschilmakers Groep, Winselingseweg 16 unit 51 (eerste verdieping)
    • 11 juni 19.00-20.00u. op locatie Verschilmakers Groep, Winselingseweg 16 unit 51 (eerste verdieping)
    • 20 juni 12.15-13.15u. op locatie Radboud Universiteit, Maria Montessori gebouw, zaal MM 00.130

Voor wie is deze training?

Jij:

• Bent tussen de 16 en 30 jaar.
    • Wilt begeleiding van ervaren coaches.
    • Wilt jezelf ontwikkelen op een manier die bij jou past.
    • Wilt praktijkervaring opdoen, in bv. de onderwijswereld.
    • Wilt nadenken over je volgende stap (reis, studie, baan enz.).
    • Wilt nieuwe werelden ontdekken, bv. het Voortgezet Speciaal Onderwijs Aventurijn.
    • Wilt meer zelfvertrouwen opbouwen.
    • Wilt beter omgaan met dagelijkse prestatiedruk.
    • Wilt graag je gespreksvaardigheden verbeteren en daadwerkelijk met voor jou interessante doelgroepen aan de slag.
    • Wilt een MDT-certificaat als aanvulling op je CV.

Herken jij jezelf in dit profiel? Doe dan vanaf september 2024 mee aan het MDT-project Ontdek jouw volgende stap! Het programma duurt 4 tot 5 maanden en is ongeveer 1 keer per week. Het programma wordt samen met jou vastgesteld.

Kies zelf op welke manier jij een bijdrage wilt leveren aan de maatschappij.

Voorbeelden van andere MDT-deelnemers:

1. Word buddy van iemand, bijvoorbeeld een vso-scholier.
    2. Organiseer een lezing of informatieavond.
    3. Regisseer een film over een onderwerp dat jou aangaat.
    4. Organiseer een spelletjesmiddag bijvoorbeeld in een verzorgingstehuis.
    5. Geef taalles aan vluchtelingen.
    6. Geef bijles aan (andere) scholieren.

Oud-deelnemer Johan aan het woord

''Het programma heeft er voor gezorgd dat ik meer kritisch naar mijn toekomstige baanmogelijkheden kijk, verder heeft het mij meerdere mogelijkheden laten ontdekken waar ik nog niet van af wist.

Oud deelneemster Bente aan het woord

Het programma is heel leerzaam geweest op veel vlakken, over mezelf, over van alles. Het heeft ook een stukje onzekerheid weggenomen over mijn volgende stap. Ik wist zelf niet zo goed waar ik moest beginnen, de begeleiding daarbij was heel fijn. Ik weet nu beter welke mogelijkheden er allemaal zijn.

> Lees het hele verhaal van Bente

Foto  van Bente deelneemster MDT-project.

Dit project is een samenwerking tussen:

• Radboud Universiteit
    • Aventurijn
    • Verschilmakers Groep

02 september 2024, 00:00
    Campus Radboud Universiteit en overige locaties in Nijmegen

Factsheet

Type onderwijs
    Eindresultaat
    Certificaat

kim [at] verschilmakers.nu (kim[at]verschilmakers[dot]nu)

Tijdens dit project heb je de mogelijkheid om deels je eigen route vorm te geven. Samen met de coaches bespreek je de opties en maak je een plan, zodat het project zo goed mogelijk aansluit bij jouw doel(en). Het programma start in september 2024 en duurt 4 tot 5 maanden en is ongeveer 1 keer per week. Het programma wordt samen met jou vastgesteld.

• Je volgt onder andere workshops over jouw keuzestijlen, drijfveren, motivatie, ambitie, maar ook over het stellen van goede/kritische vragen.

• Je ontmoet mensen buiten jouw eigen netwerk. Passend bij jouw persoonlijke doel gaan we op zoek naar mensen die jou verder kunnen helpen bij het vinden van jouw passende volgende (studieloopbaan)stap. Dit kunnen bijvoorbeeld medewerkers van het voortgezet speciaal onderwijs (vso) of (andere) studenten van de Radboud Universiteit zijn. Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke ontwikkelproces.
    • We gaan er samen mee aan de slag. De coaches helpen en begeleiden je tijdens jouw persoonlijke proces.

Er zijn geen kosten verbonden aan deze cursus.

Heb je interesse?
    Meld je dan aan via onderstaande button. Ontvang meer informatie over het programma en krijg een seintje wanneer je je kunt aanmelden voor de kennismakingsworkshops in juni (4 en 11 juni bij de Verschilmakers Groep in Winselingseweg of 20 juni bij ons op de campus in Nijmegen).

Houd me op hoogte