Leiderschap aan de hand van een vinger die een richting in wijst
Leiderschap aan de hand van een vinger die een richting in wijst

Medewerkers gezond en duurzaam inzetbaar houden – Dynamiek tussen leiderschap en werksomstandigheden.

maandag 27 mei 2024, 13:00 - 14:00

Tegen de achtergrond van volatiele arbeidsmarkten en de intensivering van werk, is stress een veelvoorkomend gezondheidsrisico voor veel medewerkers, en zijn afwezigheid als gevolg van mentale problemen de afgelopen decennia toegenomen. Het beschermen en bevorderen van het welzijn van medewerkers komt dan ook naar voren als een sleutel tot duurzame inzetbaarheid. Dit colloquium richt zich op de rol van leiderschap voor het welzijn van medewerkers, waarbij rekening wordt gehouden met de verankering van zowel leiders als medewerkers in organisatiestructuren en arbeidsomstandigheden. Recente onderzoeksresultaten over de wisselwerking tussen leiderschap gericht op gezondheid, zelfzorg en welzijn van zowel leider als medewerker, worden gepresenteerd. De studies benadrukken ook hoe individueel gedrag zowel gevormd wordt door werkomstandigheden als op hun beurt werkomstandigheden vormgeeft (bijvoorbeeld beleid en procedures). Om volledig te begrijpen hoe gunstige omstandigheden voor het welzijn van medewerkers tot stand komen, is een alomvattend begrip van de wisselwerking tussen structuur en individueel handelen nodig.

Wanneer
maandag 27 mei 2024, 13:00 - 14:00
Locaties
Maria Montessorigebouw, MM 04.640
Contactinformatie

Joyce Schleu (joyce.schleu [at] ru.nl (joyce[dot]schleu[at]ru[dot]nl)); Ceciel Heijkants (ceciel.heijkants [at] ru.nl (ceciel[dot]heijkants[at]ru[dot]nl))

Als je dit colloquium wilt bijwonen, stuur dan een e-mail hierover naar ceciel.heijkants [at] ru.nl (ceciel[dot]heijkants[at]ru[dot]nl)