Afbeelding van verschillende groepen die met elkaar praten en connecten.
Afbeelding van verschillende groepen die met elkaar praten en connecten.

Meet-up: Beurzen voor toekomstbestendig onderwijs

woensdag 12 juni 2024, 12:00 - 13:15
Follow-up bijeenkomst van de FNWI onderwijsdag

Tijdens de FNWI onderwijsdag van 11 juni bieden onderwijscollega’s van onze faculteit je allerlei inspiratie aan de hand van hun praktijkvoorbeelden. Op woensdagmiddag 12 juni organiseren het Teaching Information Point Science en het Radboud Teaching and Learning Centre samen een follow-up bijeenkomst om je te laten zien hoe je zelf aan de slag kunt met het vernieuwen van je onderwijs. Maak tijdens deze inspirerende lunchmeeting kennis met verschillende financieringsmogelijkheden voor onderwijsvernieuwing. Vooraf aanmelden is niet nodig. 

Programma 

12.00 uur: Inloop met soep en broodjes 

12.15 uur: Vice-decaan onderwijs Laura van Niftrik opent expositie met voorbeelden van onderwijsvernieuwing.
Toelichting van de financieringsmogelijkheden door Marjan Smeulders, Lennert van Tilburg en Floor Binkhorst (de TLC-docentambassadeurs bij FNWI) 

12.30 uur: Aan de hand van praktijkvoorbeelden ontdek je financieringsmogelijkheden voor onderwijsvernieuwing en -onderzoek.

  • Koen van den Dries laat zien hoe hij een TLC-voucher heeft ingezet om onderzoek te doen naar de opzet van onderzoeksstages binnen de opleiding Moleculaire Levenswetenschappen.
  • Comenius laureaat Jelle Hilbers vertelt hoe hij met een fellowship van het NRO Comeniusprogramma de bachelorcursus ‘Introduction to R programming in Biology’ vernieuwt.

Locatie: Zuidstraat, Huygensgebouw

Financiering voor onderwijsvernieuwing 

Commissie Onderwijs Innovatie FNWI

Medewerkers en studenten van de FNWI kunnen een idee voor een innovatief onderwijsproject indienen. Er is een maximum van €7.500 per project per jaar beschikbaar. Lees meer 

Voucherprogramma van het Radboud Teaching and Learning Centre 

Uitzoeken, ontdekken en experimenteren: daarvoor zijn de TLC-vouchers van het Radboud Teaching and Learning Centre bedoeld. Een voucher biedt jou en je collega’s de kans om te experimenteren met nieuwe initiatieven in het onderwijs, deze te ontwikkelen en er vervolgens van te leren. Daarnaast kan je een voucher gebruiken om een onderwijskwestie te onderzoeken die je bijvoorbeeld al tijden bezighoudt. Afhankelijk van de impact en omvang van het project kan €2.000 tot maximaal €10.000 per voucher worden aangevraagd. Lees meer 

NRO Comeniusprogramma 

Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) stelt budget beschikbaar via het Comeniusprogramma. Het programma richt zich op docenten die aan de slag willen met vernieuwing en verbetering van het hoger onderwijs in Nederland. Het programma bestaat uit drie verschillende beurzen: de Teaching Fellow, Senior Fellow en Leadership Fellow. Bedragen variëren van €50.000 tot €500.000. Lees meer