Bas Hendrikx
Bas Hendrikx

Mini-biebs in de Kanaalzone

dinsdag 9 mei 2023, 09:00 - 17:00
Een Radboudgebaar

Studio Kanaalzone zal als gebaar naar de stad drie mini-bibliotheekjes maken en vullen met boeken. Deze worden in de voortuinen geplaatst van bewoners van de Kanaalzone, waar ze toegankelijk zijn voor iedereen die op zoek is naar leesmateriaal. Op dinsdag 9 mei worden de mini-bibliotheekjes geschilderd door de bewoners. De inhoud van de mini-bibliotheekjes zal (mede) gericht zijn op kinderen en jongeren. Behalve dat het een laagdrempelige manier is voor (jonge) wijkbewoners om aan leesmateriaal te komen, zorgt het ook voor extra verbinding in de wijk.  

Wil jij een biebje in de tuin? 

Bewoners van de Kanaalzone die graag een mini-bibliotheek in hun voortuin zouden willen, kunnen een mailtje sturen naar studiokanaalzone [at] ru.nlrel="noreferrer noopener" target="_blank" met hun naam en telefoonnummer.  

De spelregels 

  • Je ontvangt de kant-en-klare minibieb om zelf in je voortuin (of aan de gevel) te installeren op een plek die makkelijk toegankelijk is.  

  • Op dinsdag 9 mei 2023 worden de minibiebs geschilderd in Dukenburg (locatie volgt). Je geeft ons de gewenste kleuren door – wij regelen de verf. 

  • De eerste boeken krijg je van ons. De ervaring leert dat er daarna veel boeken door buren bij zullen komen, dus het is goed om regelmatig boeken die niet gelezen worden eruit te halen. 

  • We verwachten dat je de inhoud van de bieb netjes bijhoudt. Verder plak je een sticker van de minibieb in de nieuwe boeken. 

  • De Kanaalzone omvat de wijken: Lindenholt, Dukenburg, Weezenhof, Hatert, Neerbosch-Oost (i.e. de wijken die aan het kanaal grenzen). 

Wanneer
dinsdag 9 mei 2023, 09:00 - 17:00
Contactinformatie

Studio Kanaalzone is de officiële organisator van het gebaar. Regina Behoekoe Namradja is de contactpersoon (regina.behoekoenamradja [at] ru.nlrel="noreferrer noopener" target="_blank"