We nodigen je uit voor de tweede challenge-driven en toegepaste NeurotechEU hackathon! Samen met studenten en onderzoekers uit verschillende disciplines ga je een socio-technologische burgerschapsuitdaging aan, werk je in teams en pitch je innovatieve oplossingen aan een panel van experts. De hackathon staat open voor bachelor-, master- en PhD-studenten.
Het doel van een challenge-driven hackathon is om mensen met verschillende perspectieven bij elkaar te brengen en jullie intensief te laten werken aan het versnellen van innovatieve ideeën, oplossingen en mogelijke oplossingen voor urgente en relevante problemen.
Als student of onderzoeker werk je in teams en put je uit al je ervaringen en expertise om nieuwe en creatieve oplossingen te vinden voor een complexe en veelzijdige uitdaging die relevant is voor de NeurotechEU-alliantie. NeurotechEU Studententeams zullen werken aan een uitdaging gerelateerd aan socio-technologisch burgerschap. De gekozen invalshoek en het exacte thema worden op de eerste dag van de hack bekendgemaakt.
Profiel deelnemers
Het mooie van een hackathon is de verschillende invalshoeken van elke deelnemer. Studenten (bachelor, master, PhD) en onderzoekers van elke disciplinaire achtergrond die willen werken in een inter- of transdisciplinaire omgeving zijn welkom.
De Hack-agenda
Tijdens de hackathon zullen facilitators, coördinatoren en een backoffice de teams energie geven, ondersteunen en hen door het hackproces leiden.
- We beginnen met het verdiepen van ons begrip van de uitdaging, door het definiëren van de behoeften van de mensen die ermee verbonden zijn. Er zullen verschillende bronnen en experts beschikbaar zijn voor de teams om hen te helpen inzichten te verwerven.
- Op basis van deze inzichten werken de teams samen aan een aantal mogelijke ideeën en oplossingen.
- De teams komen met één definitief idee, dat ze presenteren aan een jury die de projecten beoordeelt op basis van bepaalde beoordelingscriteria.
- En tot slot is er de prijsuitreiking waarbij het winnende team een mooie prijs ontvangt.
Programmacoördinatoren
NeurotechEU organiseert deze hackathon in samenwerking met de BME/Technologische en Maatschappelijke Innovatie Werkgroep (WG) die zich bezighoudt met de ontwikkeling van beleid en strategieën die het NeurotechEU makkelijker maken om neurotechnologieën te ontwikkelen waar mensen echt om geven, die ethisch en gereguleerd zijn, die begrepen worden door de gebruiker en die voordeel opleveren zonder schadelijke voetstappen. Met jouw deelname aan de uitdaging kun je direct bijdragen aan deze missie door een creatieve oplossing voor te stellen voor een Wetenschap met en voor de Samenleving (SwafS).
Aanvraag
Stuur je sollicitatie naar NeurotechEU Project Officeprojectoffice [at] theneurotech.eu ((projectoffice[at]theneurotech[dot]eu)) inclusief een motivatiebrief (max. 1 pagina) en je CV. Voor deze kans ontvangen degenen die zijn geselecteerd om deel te nemen aan de hackathon in Istanbul een vergoeding van NeurotechEU.