Management

Nijmegen School of Management

Ben jij op zoek naar een extra onderzoeksuitdaging? Wil je je verder verdiepen in een door jou uitgekozen managementonderwerp? Wil je graag een mooi eindproduct creëren op basis van je bevindingen? Dan is het individueel honours onderzoeksproject iets voor jou.

Wat brengt dit programma jou?

• Duik dieper in een managementonderwerp naar keuze uit je eigen of een gerelateerde opleiding
    • Investeer in iets dat voor jou persoonlijk en voor je onderzoeksgebied van belang is
    • Werk samen met een ervaren en inspirerende begeleider
    • Geef je academische onderzoeksvaardigheden een impuls en bereid je voor op je master en/of promotieproject
    • Maak jouw academische bevindingen toegankelijk voor een groot publiek in een creatief eindproduct naar keuze
    • Bepaal zelf hoe je jouw project wil vormgeven
    • Kies vakken, reizen en bezoeken die het beste passen bij jouw onderzoeksproject

Voor wie is dit programma?

Je start in het tweede bachelorjaar, derde bachelorjaar of pre-master en het programma duurt één jaar.

Nader te bepalen
    5 september 2024
    Nederlands-Engels
    Intakegesprek
    Deadline inschrijving
    01 juni 2024, 23:30

Factsheet

Type onderwijs
    Studie uren
    Eindresultaat
    Certificaat

Contactinformatie

Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met programmaregisseur Floor Bessems (floor.bessems [at] ru.nl (floor[dot]bessems[at]ru[dot]nl)).

Jij hebt de leiding

Het individuele honoursprogramma richt zich op jouw persoonlijke onderzoeksproject. Dit is je kans om dat ene onderwerp te bestuderen waarvoor je geen ruimte hebt in je reguliere opleiding. Jij bepaalt het onderwerp en wij zoeken voor jou de beste begeleider.

Creatief eindproduct

Je presenteert je bevindingen in een wetenschappelijk eindproduct. Op welke manier wil je het grote publiek bereiken? Jij bepaalt welke vorm het beste past bij je onderzoeksproject. Je kunt bijvoorbeeld een populairwetenschappelijk artikel of een congrespaper schrijven, een (korte) film of documentaire maken, een gastcollege ontwikkelen of een website creëren.

Aanverwante onderwerpen kunnen leiden tot zeer verschillende eindproducten. Ben je nieuwsgierig naar hoe dat gaat? Bekijk deze documentaire over sancties tegen Rusland. Of deze website over verschillende gevallen van internationale sancties.

Verbeter je vaardigheden

Je verbetert voortdurend je vaardigheden terwijl je aan je onderzoeksproject werkt, zoals je academische onderzoeksvaardigheden en discussievaardigheden. Maar dat is nog niet alles! Het individuele Honours onderzoeksprogramma is jouw kans om extra vakken te kiezen waarmee je jouw persoonlijke onderzoeksproject verder kunt invullen. Leer bijvoorbeeld hoe je geweldige video's kunt maken, of volg een vak dat draait om je onderzoeksthema of waarbij je de juiste onderzoeksmethodologie leert.

Daarnaast kies je twee vaardighedenmodules die ontwikkeld zijn voor alle honoursstudenten aan de Radboud Universiteit. Als je bijvoorbeeld beter wilt worden in spreken in het openbaar, volg dan het vak ‘Presenting skills’. Als je schrijver bent, verbeter dan je schrijfvaardigheden met het vak ‘Effective essays’.

Studiedagen Science and Society

Wil je iets extra's doen naast je eigen onderzoeksprojecten? Tijdens de Science and Society studiedag kom je samen met andere studenten uit verschillende honoursprogramma's. Hier worden vragen besproken zoals ‘wat verbindt ons als academici?’ en ‘wat is goede wetenschap?’ Een hele goede manier om na te denken over je eigen rol in de samenleving en om contact te leggen met andere honoursstudenten.

Giving Back

Honoursstudenten krijgen volop kansen voor persoonlijke groei. Een onderdeel hiervan is dat je leert je talenten toe te passen in het belang van de samenleving. Je deelt de kennis en vaardigheden die je hebt geleerd in het honoursprogramma met de lokale gemeenschap. Bijvoorbeeld door middelbare scholen of verpleeghuizen te bezoeken, of mee te werken aan projecten die zich richten op stedelijke of duurzaamheidsuitdagingen.

De deadline voor de aanvraag is 1 juni 2024. Solliciteren doe je via het sollicitatieformulier. Vul het in en voeg een portfolio toe met daarin de volgende onderdelen:

• een motivatiebrief waarin je duidelijk uitlegt wat je motivatie voor de sollicitatie is, wat maakt jou tot een geschikte kandidaat, wat zijn je ambities en hoe denk je over het individuele Honoursprogramma (in welk onderzoeksonderwerp ben je geïnteresseerd en waarom? Hoe sluit dit aan op je reguliere opleiding?);
    • je CV;
    • je cijferlijst uit Osiris.

De selectiecommissie nodigt je uit voor een gesprek, en kijkt hierbij naar de motivatie, de ambitie en het potentieel van elke student. Na dit gesprek zal de commissie een beslissing nemen over je toelating.

Schrijf je nu in

* Verplicht veld
    Leuk dat je wil deelnemen aan een honoursprogramma. Vul onderstaand formulier in en na de aanmelddeadline nemen we contact met je op.

Portfolio

Upload bestanden met daarin een motivatiebrief, je curriculum vitae en een overzicht van je cijfers.