Banner Nimma Sportcongres

NIMMA Sportcongres: Niet nuilen, moar meedoen

maandag 27 mei 2024, 09:00

Op maandag 27 mei organiseren we op het Gymnasion in Nijmegen het NIMMA Sportcongres: Niet nuilen, moar meedoen. Deze dag staat in het teken van inspiratie, ervaringen en kennisuitwisseling op het gebied van beweegstimulering en aangepast sporten en bewegen. Op het programma staat onder andere: de rol van topsport in beweegstimulering, rolstoelvaardigheidstraining, esports voor inclusief sporten en bewegen, en het betrekken van je doelgroep bij innovaties en onderzoek.

De thema’s liggen op het snijvlak van de domeinen sport & bewegen, zorg & welzijn, sociaal, beleid, onderzoek en onderwijs. Wil jij in actieve en inspirerende sessies samen aan de slag? Noteer deze datum dan nu in je agenda. De inschrijving opent 16 april!

Voor wie: Professionals vanuit praktijk, beleid, onderwijs en onderzoek zoals: buurtsportcoaches, beleidsmedewerkers, gezondheidsmakelaars, bewegingsagogen, docenten, sportaanbieders, ergotherapeuten en meer!

09:00 - 09:30 Aanmelding
09:30 - 10:30 Opening: Dagvoorzitter Suse van Kleef zal de dag openen en in gesprek gaan met Tom Dumoulin en Kika van Es over de rol van topsport in beweegstimulering. Dit wordt gevolgd door een demo over de inclusiviteit van esport.
10:30 - 10:50 Pauze
10:50 - 12:20 Workshopronde met parallel drie workshops:

• Esports als nieuwe manier van inclusief sporten
  • Meer sport- en beweegkansen voor mensen met een beperking
  • Met ons, voor ons: samenwerken met je doelgroep voor meer sport en bewegen

12:20 - 13:30 Verzorgde lunch
13:30 - 14:15 Plenaire inspiratie: 'Eigenwaarde, de basis voor beweging!’
14:15 - 14:30 Pauze
14:30 - 16:00 Workshopronde met parallel drie workshops:

• Clinic Rolstoelvaardigheidstraining
  • De kracht van sociale netwerken
  • 'Sportplezier voorop! Over het creëren van een pedagogisch sportklimaat'