Resultaat 1 - 20 van 189 resultaten
  • De rol van oestrogeen en progesteron bij baarmoederkanker

Oestrogeen en progesteron zijn belangrijke hormonen bij baarmoederkanker. Het is gunstig als oestrogeen- en progesteronreceptor aanwezig zijn in de tumor.

• Bachelor's Virtual Open Day

Overweeg je als internationale student om aan de Radboud Universiteit te studeren, maar wil je graag meer weten over onze opleidingen en faciliteiten? Dat kan tijdens onze Virtual Open Day.

• Nontuberculeuze mycobacteriën: hoe vaak komen ze voor en hoe herken en behandel je ze?

Infecties met nontuberculeuze mycobacteriën komen relatief weinig voor, daardoor is veel over deze infecties nog niet bekend en zijn de methoden om ze te herkennen niet optimaal.

• Heroriëntatie studiekeuze

Tijdens de workshop heroriëntatie studiekeuze leer je meer over je interesses, je talenten, je waarden en wat jou drijft en motiveert. Vervolgens maak je de vertaalslag naar bij jou passende studies.

• Zotero workshop

Zotero, de open source referentie-software, bespaart je veel tijd in het refereren en beheren van je literatuur! In deze workshop leer je in een uurtje om Zotero optimaal te gebruiken.

• Tekort aan fosfoglucomutase: van klinische presentatie tot suikermetabolisme in celmodellen

Fosfoglucomutase is een belangrijk enzym in onze stofwisseling. Het is nodig om glucose uit energiebronnen vrij te maken. Patiënten met een erfelijke deficiëntie van dit enzym krijgen daardoor een ernstige spierziekte.

• Uitdagingen in de diagnostiek voor lymeziekte

In dit proefschrift beschrijven we meerdere studies die laten zien dat de diagnostiek voor de ziekte van Lyme geen gesneden koek is.

• Optimization of regulatory T cell therapy

• broodje gezond

TLC Innovatielunch februari

Stuur docenten in opleiding samen met hun leerlingen de wijken in en laat ze inwoners van Nijmegen interviewen over opgroeien in de keizerstad.

• Online Oriëntatieweek

Sta jij aan het begin van je studiekeuze? Doe dan mee met de Online Oriëntatieweek en vergelijk onze bachelors. Deze week zijn er elke avond domeinvoorlichtingen. Zo ontdek je per interessegebied welke opleidingsmogelijkheden er zijn. Meld je nu aan!

• Wat is er bijzonder aan het menselijk brein?

Is het menselijk brein gewoon een opgeschaalde versie van het muizenbrein? Sahil Loomba onderzocht de vergelijkende aspecten van structurele connectiviteit in het menselijk, apen- en muizenbrein met behulp van een relatief nieuwe driedimensionale elektronenmicroscopietechniek.

• BrowZine

Webinar Browzine

Browzine is een gratis app voor je telefoon, tablet of desktop. Je kunt bladeren door alle e-journals waar wij een abonnement op hebben. In deze presentatie laten we je de mogelijkheden van Browzine zien. Voel je vrij om online met ons mee te doen!

• Moleculaire mechanismen van ziekten die ontstaan door disfunctioneren van de ciliaire dyneine motoren

Cilia zijn haarachtige structuren die uit bijna alle cellen van het menselijk lichaam steken. Motiele cilia zijn trilharen die zorgen voor transport van vloeistof en deeltjes, bijvoorbeeld in de luchtwegen. Niet-motiele cilia fungeren als antennes van de cel.

• Mindfulness

Tijdens de training mindfulness leer je om je aandacht te sturen zodat je je bewust wordt van je (automatische) gedachten, gevoelens en fysieke reacties.

• Applications of Soft Chemical Ionization Mass Spectrometry: Taking the next steps along the journey of breath analysis

• Gastcollege Studieschuld

Hoe zit het met het ‘beruchte’ rentepercentage en de huidige regels voor het lenen bij DUO? Hoe ga je om met aflossen van je studieschuld? Wat is de impact van lenen op lange termijn op bijvoorbeeld je hypotheek? En hoe verstandig is het om te lenen én te sparen?

• Neutrophil extracellular traps and apoptotic microparticles in systemic lupus erythematosus

• Cursus Education in a Nutshell (23EIN14)

Tijdens deze cursus leer je om didactische basisprincipes over (online) doceren en (afstands)leren te relateren aan je rol als docent aan de Radboud Universiteit.

• Perfectionisme

Tijdens de training perfectionisme leer je wat perfectionisme voor jou betekent, hoe je de gezonde elementen ervan kunt behouden en hoe je anders omgaat met het toxische, veeleisende deel ervan.

• Huishoudelijk afvalbeheer in Semarang: de kwestie van geografisch milieurecht

Het proefschrift van Sidabalok gaat over de belangrijkste milieu-uitdaging in Indonesië, namelijk het beheer van vaste afvalstoffen. Het onderzoek richt zich op het beheer van huishoudelijk afval in Semarang. Semarang gebruikt nog steeds het 'end of pipe'-systeem.