Ondertekening intentieverklaring inclusiever onderwijs VN

dinsdag 12 september 2023, 15:00 - 17:00

Op 12 september zal de Radboud Universiteit de VN intentieverklaring voor inclusiever onderwijs voor studenten met een functiebeperking ondertekenen. De ondertekening is openbaar en vindt plaats van 15:00-17:00 uur in de receptieruimte van het Berchmanianum. Let op: deze bijeenkomst is Engelstalig.

Intentieverklaring

In de intentieverklaring spreekt de Radboud Universiteit zich uit over hun ambitie voor de implementatie van het VN-verdrag in het hoger onderwijs. De drie belangrijkste principes van het VN-verdrag zijn: inclusie, volledige participatie en autonomie. Het ondertekenen van de intentieverklaring past in het beleid van de universiteit om de positie van mensen met een beperking te versterken en verbeteren. Een van de speerpunten van het verdrag is het scheppen van een inclusieve omgeving waar de mensen met een beperking zonder hulp van derden hun weg kunnen vinden. Andere speerpunten zijn studentenparticipatie en kennisbevordering bij medewerkers en medestudenten.

Ondertekening

De voorzitter van het College van Bestuur zal na een korte opening de intentieverklaring ondertekenen. Daarna wordt door middel van een panelgesprek het gesprek geopend over de huidige situatie binnen de Radboud Universiteit en de verbeterpunten voor de toekomst. Tot slot wordt gedeeld hoe de universiteit bezig is met het herzien van het beleid rondom studeren met een functiebeperking. De dag sluiten wordt afgesloten met een borrel. Wil jij er bij zijn op 12 september? Meld je dan vóór 5 september aan via het aanmeldformulier.

Groep studenten
Wanneer
dinsdag 12 september 2023, 15:00 - 17:00
Organisatie
Student Affairs