Onderzoek & PWS: kruip in de huid van een wetenschapper

Wil jij weten hoe het is om als jonge wetenschapper te werken met levende organismen? En lijkt het je wat om over je eigen profielwerkstuk experiment/ideeën te sparren met onderzoekers van de universiteit? Kom dan naar deze online masterclass.

  Algemeen

  Bij verschillende onderzoeken is het gebruik van levende organismen onmisbaar. Wetenschappers doen dit echter niet achteloos. Er komt enorm veel kijken bij het werken met levende organismen. Welke experimentele opstelling gebruik je? Hoe controleer je biotische en abiotische variabelen? Hoe krijg je een antwoord op je onderzoeksvraag?

  Tijdens deze Masterclass kruip je in de huid van de wetenschapper. Als ervaringsdeskundigen kunnen ze jou precies vertellen, hoe het is om te werken met levende organismen, en welke uitdagingen ze tegenkomen tijdens hun experimenten.

  Nadat je bent meegenomen in hun onderzoekswereld is het tijd om jouw eigen onderzoeks-ideeën met hen te bespreken. Wat is er nu fijner dan met echte wetenschappers te sparren over je onderzoeksplannen!!

  Je hoeft nog geen kant-en-klaar onderzoeksvoorstel te hebben om mee te doen aan deze Masterclass, maar je hebt natuurlijk wel wat onderzoeks-ideeën nodig waar we in kleine groepjes over zullen sparren.

  Wil je graag voor het eind van dit schooljaar een goed profielwerkstukplan hebben, over wat je wilt gaan onderzoeken, en hoe je dit onderzoek gaat aanpakken? Deze masterclass helpt je zeker goed op weg!

  Bekijk ter inspiratie voor het doen van onderzoek hieronder naar een filmpje over de wereldwijde biologische toepassingen van de zebravis.

  Voor wie?

  Deze masterclass is bedoeld voor leerlingen van 5 en 6 VWO die een profielwerkstuk maken binnen het natuurprofiel. Er kunnen 2 à 3 leerlingen per school deelnemen aan de Masterclass. Na afsluiting van deze masterclass ontvang je een certificaat.

  Aanmelden

  De inschrijving van de masterclass is nog niet geopend. Er kunnen maximaal 25 scholieren deelnemen (maximaal 2 per school).

  Startdatum

  Nader te bepalen
  Kosten
  Gratis
  Onderwijsvorm
  Online
  Voertaal
  Nederlands
  Maximaal aantal deelnemers
  25

  Factsheet

  Type onderwijs
  Masterclass
  Eindresultaat
  Certificaat

  Contactinformatie

  Heb je vragen over deze masterclass? Stuur een e-mail naar pucofscience [at] ru.nl.