Portret met gebarenvierkant van Stefan Mols

Ontdek het verleden van Nijmegen tijdens een wandeling met historici

donderdag 11 mei 2023, 11:30 - 15:30
Een Radboudgebaar

Als docenten en onderzoekers van de Radboud Universiteit dragen we onze kennis over archeologie, geschiedenis en kunst meestal over aan studenten. We vertellen onze verhalen echter ook graag aan een breder publiek. En wat is er leuker dan dat op locatie te doen? We bieden Nijmegenaren met een interesse voor geschiedenis en erfgoed graag de mogelijkheid om op een aantrekkelijke en toegankelijke manier kennis te maken met het verre verleden van hun stad. Onze rondleiding voert langs bekende en minder bekende overblijfselen uit de Romeinse en Middeleeuwse periode en biedt letterlijk en figuurlijk een andere kijk op de stad. We hopen op die manier de geschiedenis van Nijmegen levend te maken. Als wetenschappers delen we graag onze kennis met de inwoners van Nijmegen. De wandeling is ongeveer 4 kilometer lang.  

Begin- en eindtijdstip rondleidingen: 11.30 - 12.30, 13.00 - 14.00 en 14.30 - 15.30 uur 
Locatie: Startpunt Godenpijler/Zonnewijzer Kelfkensbos (voor Museum het Valkhof) 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar communicatie [at] let.ru.nl, met als onderwerpregel 'Wandeling 100 Radboudgebaren'. Geef in je mail aan met hoeveel personen je wilt deelnemen en op welk tijdstip.

Per groep kunnen 10-15 personen mee.

Wanneer
donderdag 11 mei 2023, 11:30 - 15:30
Spreker
Stephan Mols, Mariëtte Verhoeven
Organisatie
Radboud Universiteit
Contactinformatie
  • Stephan Mols is bijzonder hoogleraar Geschiedenis van Nijmegen met speciale aandacht voor de Romeinse periode. Meer informatie via stephan.mols [at] ru.nlrel="noreferrer noopener" target="_blank"
  • Mariëtte Verhoeven is docent en onderzoeker bij de afdeling Geschiedenis en is gespecialiseerd in Middeleeuwse (kunst)geschiedenis. Meer informatie via mariette.verhoeven [at] ru.nl 

Beiden geven regelmatig lezingen en rondleidingen voor een breed publiek.