Ontwikkeling van substraatgebaseerde remmers gericht tegen menselijke glycosylering

vrijdag 23 september 2022, 10:30
Spreker of promovendus
de heer J.F.A. Pijnenborg MSc.
Promotor(s)
prof. dr. F.P.J.T. Rutjes
Copromotor(s)
dr. T.J. Boltje
Organisatie
Synthetic Organic Chemistry, Institute for Molecules and Materials, Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica
Aula

De studie van suikers in biologie, genaamd glycobiologie, is een groeiend onderzoeksveld. Dit komt mede doordat bekend wordt dat suikers een grote rol spelen in verschillende ziektes waaronder kanker. Om de biologie van deze suikers beter te begrijpen en als startpunt voor de ontwikkeling van nieuwe medicijnen, ontwikkelden wij stoffen die de presentatie van suikers op cellen in het lichaam kunnen verlagen.

Johan Pijnenborg behaalde zijn masterdiploma in chemie cum laude aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In 2018 startte hij met zijn PhD op het gebied van chemische glycobiologie. Momenteel zet hij zich in voor de valorisatie van ontwikkelde stoffen met zijn ondernemingen Synvenio & GlycoTherapeutics.

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.