Open Science course

dinsdag 7 maart 2023, 13:00

Promovendi van de Radboud Universiteit en het Radboudumc kunnen zich inschrijven voor de cursus Open Science, waarin Open Access (OA) en Research Data Management (RDM) centraal staan.

Als onderdeel van de Open Science-beweging staan de onderwerpen Open Access publiceren en Research Data Management de laatste tijd volop in de belangstelling. Open Science in het algemeen, en OA en RDM in het bijzonder, dragen bij aan een meer open manier van wetenschap, waardoor wetenschappelijke bevindingen (via open access publiceren) en onderzoeksdata (via goed datamanagement) beter kunnen worden hergebruikt. Bij de Radboud Universiteit zijn OA-publiceren en het transparant omgaan met en opslaan van onderzoeksdata - zowel tijdens onderzoek als bij publicatie - een essentieel onderdeel van het doen van onderzoek. Alle onderzoeksinstituten hebben beleid op het gebied van RDM geformuleerd.

De Open Science cursus stelt je als promovendus in staat om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je eigen toekomstige OA-publicaties (hoe te voldoen aan vereisten, hoe geschikte OA-tijdschriften/platforms te vinden, en hoe rooftijdschriften te omzeilen) en de juiste beheer van uw data tijdens onderzoek en bij publicatie (door het opstellen van een datamanagementplan (DMP)).

Cursusvorm en data
Deze cursus vindt plaats in vier seminars van 7 t/m 16 maart. Deelnemers maken kennis met de basis van Open Science, verdeeld over verschillende informatieblokken, via demo's, plenaire sessies, werken in kleine groepen, opdrachten enzovoort.

Voor meer gedetailleerde informatie over de cursus, de data en inschrijving, ga naar de cursuspagina in gROW.

Aanmelden
Wanneer
dinsdag 7 maart 2023, 13:00