Resultaat 1 - 20 van 205 resultaten
  • Noodsociëteit

Mini-tentoonstelling: Universiteit tijdens oorlog en bevrijding

Radboud Erfgoed presenteert een mini-tentoonstelling in het Valkhof Museum over de Nijmeegse universiteit in de Tweede Wereldoorlog. Verhalen van moed en veerkracht is van 4 juni t/m 29 september te bezoeken in het Valkhof Museum.

Begrijpen en aanpakken van het falen van het immuunsysteem bij gevorderde darmkanker

Darmkanker staat wereldwijd op de tweede plaats als dodelijkste vorm van kanker. Begrip van de interactie tussen kankercellen en het immuunsysteem is cruciaal om de verspreiding van kanker en behandelingsuitdagingen aan te pakken.

• Roze zaterdag, homomanifestatie in Haarlem, 1989. Foto: Noord-Hollands Archief/Fotoburo de Boer

Bijeenkomst onderzoeksgroep The Eighties over ‘Homopolitiek’

Op 24 juni duiken we dieper in de ‘homopolitiek’ van de lange jaren tachtig tijdens een bijeenkomst van The Eighties: Austerity, Reform, Conflict.

RICH bijeenkomst

Op maandag 24 juni organiseert RICH onderzoeksgroep The Eighties een bijeenkomst met Joke Swiebel en Robby Davidson rond het thema homopolitiek. Meer informatie volgt.

Nader onderzoek naar de besturing van academisch medische centra

UMC’s zijn complexe organisaties. Dit heeft te maken met de omvang van de organisatie, haar plaats in het zorglandschap, de relatie met de universiteit en de verschillende kernfuncties binnen één en dezelfde organisatie.

Verkennen van nieuwe behandelingen voor zichtverlies bij ABCA4-retinale ziekte

Deze doctoraalscriptie onderzoekt de impact van genetische varianten in het ABCA4-gen, die kunnen leiden tot Stargardt-ziekte type 1 (STGD1), een veelvoorkomende erfelijke netvliesaandoening.

Guarantees by Construction

.

Piet Schoonenberg: comparatieve theoloog avant la lettre?

Dit onderzoek richt zich op het theologische werk van Piet Schoonenberg over de verhouding van het christendom met de andere, niet-christelijke godsdiensten

De interactie tussen het hormoonstelsel en het immuunsysteem

Endocriene ziekten komen voornamelijk voort uit overproductie/onderproductie van hormonen of kwaadaardige aandoeningen in de endocriene weefsels.

PPO-inspiratiesessie

Doe mee aan de volgende PPO-inspiratiesessie over kansen en (on)mogelijkheden.

Het gebruik van morfinegel op pijnlijke wonden

De behandeling van wondpijn met pijnstillers in tabletvorm, geeft regelmatig onvoldoende pijnstilling en gaat niet zelden  gepaard met vervelende bijwerkingen.

Het vinden van verborgen erfelijkheid bij gastro-intestinale kanker

Het hebben van een genetisch tumorrisicosyndroom betekent dat een DNA- verandering zorgt voor een verhoogd risico op het ontwikkelen van kanker.

The wondrous world of glycobiology: Using sugar mimetics as potential anti-cancer therapy

.

Hoe passend is de chronische zorg voor patiënten met verstandelijke beperking?

Voor iedereen met een chronische ziekte (diabetes type 2, chronische longziekte COPD, en hartziekte) is het belangrijk om hoogwaardige zorg te krijgen.

De positie van de werker bij platformwerk

Platformwerk is een arbeidsmodel waarbij tijdelijke werkkrachten via online platforms opdrachten uitvoeren voor (verschillende) opdrachtgevers.

• Foto H. Guenter

De dynamiek van stem en stilzwijgen van werknemers: Een empirisch en theoretisch onderzoek

In deze lezing leer je of werknemers hun mond open doen of zwijgen wanneer ze geconfronteerd worden met mishandeling op het werk.

• professor Mathijs Vervloed

Oratie professor Mathijs Vervloed

Hoogleraar aan de Radboud Universiteit / Faculteit der Sociale Wetenschappen met de leeropdracht Ondersteunde communicatie bij kinderen met meervoudige beperkingen spreekt op woensdag 26 juni 2024 om 15.00 uur precies een inaugurele rede uit.

• De letters CCEP in donderrood tegen een Radboudrode achtergrond

The Future of Hermeneutics

Het CCEP is dit jaar gastheer van het International Hermeneutics Symposium 2024.

A view from somewhere. Viewpoint in the narratives of people with a schizophrenia diagnosis

• Moestuin Radboud

Community Garden - meeting each other

On Thursday 27 June, 12:00 – 14:00, you can get a brief tour in the garden. We’ll have lunch together (bring you own!) and discuss ideas for during and after the summer holidays. And of course you can get to work with weeding and watering.