Student lerarenopleiding voor de klas op middelbare school

Oriëntatiedagen

maandag 4 maart 2024, 09:00 - vrijdag 22 maart 2024, 16:00
Voeg toe aan agenda
Loop een dagdeel mee op een middelbare school.

Wil jij docent worden op een middelbare school en oriënteer je je op een lerarenopleiding? Dan ben je aan de Radboud Universiteit aan het juiste adres. Om jou nog beter te laten ervaren wat het vak inhoudt én hoe de lerarenopleiding er aan de universiteit uitziet, organiseren we een aantal verschillende kennismakingsmomenten. Zo bieden we je tijdens de oriëntatiedag de kans om een dagdeel mee te lopen op een stageschool en zo de praktijk van het voortgezet onderwijs van dichtbij te ervaren. Ook krijg je meer informatie over hoe wij het werkplekleren (stagelopen), dat een groot onderdeel is van de opleiding, samen met onze partnerscholen vormgeven.

Wat ga je doen?

Het programma bestaat uit een rondleiding op een middelbare school, het bijwonen van een les en de mogelijkheid om een werkplekbegeleider en/of stagiair van de Radboud Docenten Academie te spreken. Dé manier om het reilen en zeilen op een stageschool mee te maken.

Wanneer?

Van 4 t/m 22 maart 2024 kun je een dagdeel (ochtend 09.00-12.00 of middag 13.00-16.00) meelopen.

Voor wie zijn de oriëntatiedagen?

Voor iedereen die interesse heeft in een lerarenopleiding (Eenjarige Educatieve Master/Tweejarige Educatieve Master/Educatieve Minor/Educatieve Module) en wil zien hoe de praktijk van het voortgezet onderwijs en het werkplekleren eruit ziet. Je ervaart de dynamiek van een klas en kunt in gesprek met studenten en hun begeleiders.

Aanmelden

Je kunt je via onderstaand formulier tot en met uiterlijk 23 februari 2024 inschrijven. Geef indien mogelijk voor meerdere momenten je beschikbaarheid op. Heb je vragen? Stuur je bericht naar stage [at] docentenacademie.ru.nl (stage[at]docentenacademie[dot]ru[dot]nl)

Wist je dat?

Op 19 februari en 8 april kun je komen proefstuderen en maak je mee hoe een dag van een student aan de lerarenopleiding op de Radboud Docenten Academie eruit ziet. In mei organiseren we voor studenten die zich hebben aangemeld voor een lerarenopleiding en zich alvast goed willen voorbereiden op het werkplekleren ook een meeloopdag in het voortgezet onderwijs.

maandag 4 maart 2024, 09:00 - vrijdag 22 maart 2024, 16:00
Deadline inschrijving
Contactinformatie

Heb je een vraag over de oriëntatiedagen? Mail naar stage [at] docentenacademie.ru.nl

* Verplicht veld
Via dit formulier kun je je aanmelden voor de oriëntatiedagen van de Radboud Docenten Academie.
Ik ben bezig met een
Ik heb interesse in een

Ik heb interesse om les te geven in:

De educatieve master is beschikbaar voor 18 schoolvakken: Aardrijkskunde, Bedrijfseconomie, Biologie, Duits, Economie, Engels, Filosofie, Frans, Geschiedenis, Godsdienst & Levensbeschouwing, Grieks & Latijn, Informatica, Kunstgeschiedenis & CKV, Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen, Natuurkunde, Nederlands, Scheikunde, Spaans, Wiskunde.

De educatieve minor is beschikbaar voor 13 schoolvakken: Aardrijkskunde, Biologie, Duits, Engels, Frans, Geschiedenis, Godsdienst & Levensbeschouwing, Grieks & Latijn, Natuurkunde, Nederlands, Scheikunde, Spaans, Wiskunde.

Vink hieronder aan op welke dagen en dagdelen je beschikbaar bent voor deelname aan de oriëntatiedag. Je wordt ingedeeld op één dag in de ochtend óf de middag. De ochtend duurt van 9:00-12:00 uur en de middag van 13:00-16:00 uur.

Uiterlijk dinsdag 27 februari 2024 krijg je bericht voor welke dag, welk dagdeel en op welke school je bent ingedeeld voor de oriëntatiedag. Houd er dus tot die tijd rekening mee dat je kan worden ingedeeld op één van de door jou opgegeven data en dagdelen.

Wanneer je meerdere dagdelen opgeeft geeft proberen we een zo goed mogelijke match te maken tussen jou en de school voor de oriëntatiedag.

Ik ben beschikbaar op:
Wanneer je opgeeft vanaf welke woonplaats je naar de oriëntatiedag reist proberen we rekening te houden met de reistijd naar de school voor de oriëntatiedag.