Student lerarenopleiding voor de klas op middelbare school

Oriëntatiedagen

maandag 27 maart 2023, 09:00 - vrijdag 7 april 2023, 16:00
Voeg toe aan agenda
Loop een dagdeel mee op een middelbare school.

Wil jij docent worden op een middelbare school en oriënteer je je op een lerarenopleiding? Dan ben je aan de Radboud Universiteit aan het juiste adres. Om jou nog beter te laten ervaren wat het vak inhoudt én hoe de lerarenopleiding er aan de universiteit uitziet, organiseren we een aantal verschillende kennismakingsmomenten. Zo nodigen we je graag uit om een kijkje te nemen op een middelbare school. Het stagelopen (werkplekleren) is een groot onderdeel van de opleiding en voor jou misschien nog wel onbekend terrein. Kom daarom naar de oriëntatiedag op één van onze partnerscholen.

Wat ga je doen?

Het programma bestaat uit een rondleiding op een middelbare school, het bijwonen van een les en de mogelijkheid om een werkplekbegeleider en/of stagiair van de Radboud Docenten Academie te spreken. Dé manier om het reilen en zeilen op een stageschool mee te maken.

Wanneer?

In de week van 27 t/m 31 maart 2023 en van 3 t/m 7 april 2023 kun je een dagdeel (ochtend 09.00-12.00 of middag 13.00-16.00) meelopen.

Voor wie zijn de oriëntatiedagen?

Voor iedereen die interesse heeft in een lerarenopleiding (Eenjarige Educatieve Master/Tweejarige Educatieve Master/Educatieve Minor/Educatieve Module) en wil zien hoe het werkplekleren op een middelbare school eruit ziet. Je ervaart de dynamiek van een klas en kunt in gesprek met studenten en hun begeleiders.

Welke scholen doen mee?

Rodenborch College, Merlet College Cuijk, Zwijsen College, Lyceum Elst, Overbetuwe College Bemmel, Maaswaal College, Kandinsky College, Canisius College, Montessori College Nijmegen, Lorentz Lyceum, Udens College, Karel de Grote College, Eckartcollege en NSG Groenewoud.

Aanmelden

Je kunt je via onderstaand formulier tot uiterlijk woensdag 15 maart 2023 inschrijven. Geef voor meerdere data en dagdelen je beschikbaarheid op. Heb je vragen? Stuur je bericht naar stage [at] docentenacademie.ru.nl

Wist je dat?

Op 13 februari en 13 maart kun je komen proefstuderen en maak je mee hoe een dag van een student aan de lerarenopleiding op de Radboud Docenten Academie eruit ziet. Lees hier verder

maandag 27 maart 2023, 09:00 - vrijdag 7 april 2023, 16:00
Contactinformatie

Heb je een vraag over de oriëntatiedagen? Mail naar stage [at] docentenacademie.ru.nl

* Verplicht veld
Via dit formulier kun je je aanmelden voor de oriëntatiedagen van de Radboud Docenten Academie.
Ik ben bezig met een
Ik heb interesse in een

Ik heb interesse om les te geven in:

De educatieve master is beschikbaar voor 18 schoolvakken: Aardrijkskunde, Bedrijfseconomie, Biologie, Duits, Economie, Engels, Filosofie, Frans, Geschiedenis, Godsdienst & Levensbeschouwing, Grieks & Latijn, Informatica, Kunstgeschiedenis & CKV, Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen, Natuurkunde, Nederlands, Scheikunde, Spaans, Wiskunde.

De educatieve minor is beschikbaar voor 13 schoolvakken: Aardrijkskunde, Biologie, Duits, Engels, Frans, Geschiedenis, Godsdienst & Levensbeschouwing, Grieks & Latijn, Natuurkunde, Nederlands, Scheikunde, Spaans, Wiskunde.

Vink hieronder aan op welke dagen en dagdelen je beschikbaar bent voor deelname aan de oriëntatiedag. Je wordt ingedeeld op één dag in de ochtend óf de middag. De ochtend duurt van 9:00-12:00 uur en de middag van 13:00-16:00 uur.

Uiterlijk woensdag 22 maart 2023 krijg je bericht voor welke dag, welk dagdeel en op welke school je bent ingedeeld voor de oriëntatiedag. Houd er dus tot die tijd rekening mee dat je kan worden ingedeeld op één van de door jou opgegeven data en dagdelen.

Wanneer je meerdere dagdelen opgeeft geeft proberen we een zo goed mogelijke match te maken tussen jou en de school voor de oriëntatiedag.
Ik ben beschikbaar op:
Wanneer je opgeeft vanaf welke woonplaats je naar de oriëntatiedag reist proberen we rekening te houden met de reistijd naar de school voor de oriëntatiedag.