-
Oriëntatiedagen
Wil je zeker weten of docent zijn op een middelbare school bij je past? Meld je dan aan voor een oriëntatiedag. Je maakt kennis met een schoolomgeving, gaat in gesprek met docenten en studenten en woont een echte les bij.
-
Trained immunity: Immunologische voetafdrukken & zijsporen
Dit proefschrift richtte zich op niet-specifieke effecten van vaccins (NSEs) en trained immunity door het BCG-vaccin en COVID-19 vaccins, en focust specifiek op oudere mensen.
-
Veilig en georganiseerd: Mailbox opschonen en gevoelige informatie beheren
Leer van een expert in maximaal 15 minuten meer over snelle manieren om je mailbox op te schonen en vervolgens overzichtelijk te houden.
-
Hoe kennis gestructureerd is in de hersenen
In dit proefschrift wordt onderzoek gedaan naar de neurale mechanismen die ten grondslag liggen aan de vorming van semantische geheugennetwerken, waarbij de nadruk ligt op de verschillen tussen eenvoudig en complex leren en de rol van slapen.
-
Uncertainty Quantification of Machine Learning Models
Dit promotieonderzoek levert nieuwe bijdragen voor het aanpakken van de onzekerheidskwantificatie in Machine Learning modellen.
-
De Stem van het Volk: Populaire Verwachtingen van Democratie in de Britse Roddelpers, 1945-1980
Dit proefschrift onderzoekt hoe de Britse roddelpers van 1945 tot het einde van de jaren 80 populaire verwachtingen van democratie schiep en verwoordde.
-
Inside Russia
Hoe denken de Russen over de oorlog in Oekraïne? Vorige week was politiek filosoof en Ruslandkenner Evert van der Zweerde in Sint Petersburg. Hij vertelt hij over zijn ervaringen.
-
Vooruitgang in de klinische ontwikkeling van malariavaccins
Dit proefschrift richt zich op nieuwe manieren om malaria te bestrijden: vaccinaties die de ziekte voorkomen of de overdracht ervan stoppen.
-
De effecten van het microbioom op hersenen en gedrag
Dit proefschrift richt zich op het begrijpen van de rol van darmmicrobiota in de darm-hersen-as en het evalueren van hoe verschillen in methodologie de resultaten en conclusies van een studie kunnen beïnvloeden.
-
Workshop Jouw toekomst, jouw keuze! | Career Service Rechten
Op 27 maart biedt Career Service Rechten in samenwerking met stichting Rechtenalumni Nijmegen jou de unieke kans om een workshop te volgen van Master in Happiness.
-
Expositie: Glimpses of Colonialism
Historische foto’s wekken makkelijk de suggestie dat je een inkijkje krijgt in het verleden, maar dat is niet altijd waar. In deze expositie staan drie missiefoto’s centraal, die je uitdagen om vragen te stellen bij de geschiedenis die zij schetsen.
-
Informatiebijeenkomst hoogbegaafdheidsopleidingen RITHA
Informatiebijeenkomst hoogbegaafdheidsopleidingen RITHA
-
Complexe, intelligente en onzekere systemen: Hoe kunnen we garanderen dat ze veilig en betrouwbaar zijn?
Dit proefschrift richt zich op hoe systemen die in complexe en onzekere condities werken, geanalyseerd kunnen worden.
-
Workshop “Zeep maken voor een extra gevoelige huid”
Doe mee aan een workshop zeep maken die speciaal is ontwikkeld voor mensen met een gevoelige huid!
-
Veranderprocessen van jonge mensen met een licht verstandelijke beperking begrijpen: Tijd om te personaliseren!
Dit proefschrift onderzoekt de veranderprocessen van jonge mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB).
-
Veilig en georganiseerd: Mailbox opschonen en gevoelige informatie beheren (Engelstalig)
Leer van een expert in maximaal 15 minuten meer over snelle manieren om je mailbox op te schonen en vervolgens overzichtelijk te houden.
-
Kwantificeren van faciale asymmetrie
Dit proefschrift onderzoekt nieuwe methoden om gezichtsasymmetrie te meten met behulp van geavanceerde 3D-technologieën zoals stereofotogrammetrie en CT-scans.
-
Adem, Meditatie & IJsbad Workshop
Leer beter omgaan met stress door ademhalingsmethodes. Je sluit af met een ijsbad!
-
Rondetafelbijeenkomst: ‘De rol van de civiele rechter in de samenleving anno 2025’
Sjoerd Bakker en Lize Glas organiseren een rondetafelbijeenkomst met als thema 'De rol van de civiele rechter in de samenleving anno 2025'.
-
Boekpresentatie 'Och, eeuwig is zo lang'
Op 28 maart 2025 presenteert Jos Joosten, hoogleraar Nederlandse letterkunde, op feestelijke wijze zijn nieuwe boek 'Och, eeuwig is zo lang. Zeshonderd jaar Nederlandstalige literatuur in het licht van de eeuwigheid'.