American Studies

Proefstudeerdag American Studies

donderdag 11 april 2024, 12:30 - 17:00
Kom een dag American Studies studeren en kom erachter of de bachelor bij je past.

Tijdens een Proefstudeerdag kom je een dag langs op de campus en volg je een speciaal programma samen met andere studiekiezers. Zo krijg je een goede indruk van de universiteit en de opleiding en kun je al je vragen stellen aan studenten en docenten.

We raden aan om je in te schrijven wanneer je al een aardig beeld hebt van de opleiding. Misschien zoek je nog bevestiging of het de juiste keuze is, of twijfel je nog tussen twee studies? Dan is proefstuderen ideaal voor jou. Het beste kun je dus al een voorlichtingsactiviteit, zoals de Bachelor Open Dag, bezocht hebben.

Dr. Lindsay Janssen, The representation of gendered and minority identities in British and American young adult series.

What does it mean to be a second-generation Indian-American girl growing up in the US? How do the experiences of different secondary-school students in small-town England differ dependent on their upbringing, gender and sexual orientation, and/or background? How do representations of such categories align with contemporary issues? During this mini seminar, you will get a sneak preview into the course 'American and British Popular Culture' and the scholarly analysis of popular culture. We will look at British and American examples of films and series dealing with coming of age narratives such as Never Have I Ever (2020-23) and Sex Education (2019-2023) and will explore how these series represent different individual and communal identities and the interaction between such identity categories.

Dr. Chris Cusack, Zombie Nation

Why are zombies so popular, and what do they tell us about contemporary America? In this class, we will look at recent North American zombie fiction. On the surface level, these novels may appear to be about a craving for braaaains, but as we will see zombies actually tell us a lot about important issues in American society, such as racism, immigration, and the economy.

Deze Proefstudeerdag is in het Engels. Het programma is gezamenlijk met English Language and Culture.

donderdag 11 april 2024, 12:30 - 17:00
De Refter
Contactinformatie

Heb je een vraag over de Proefstudeerdag? Team Studievoorlichting helpt je graag verder:

• App naar 06-25319096
  • Bel naar 024-3612345 (kies optie 2)
  • Mail naar studievoorlichting [at] ru.nl (studievoorlichting[at]ru[dot]nl)

Bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur.