Student Communicatie- en Informatiewetenschappen

Proefstudeerdag Communicatie- en Informatiewetenschappen

donderdag 11 april 2024, 12:30 - 17:00
Kom een dag Communicatie- en Informatiewetenschappen studeren en kom erachter of de bachelor bij je past.

Tijdens een Proefstudeerdag kom je een dag langs op de campus en volg je een speciaal programma samen met andere studiekiezers. Zo krijg je een goede indruk van de universiteit en de opleiding en kun je al je vragen stellen aan studenten en docenten.

We raden aan om je in te schrijven wanneer je al een aardig beeld hebt van de opleiding. Misschien zoek je nog bevestiging of het de juiste keuze is, of twijfel je nog tussen twee studies? Dan is proefstuderen ideaal voor jou. Het beste kun je dus al een voorlichtingsactiviteit, zoals de Bachelor Open Dag, bezocht hebben.

Op de Proefstudeerdag maak je kennis met de opleiding en de studievereniging. Je volgt de volgende proefcolleges:

Easy-peasy or stinky? Intercultural (mis)communication in the global village - dr. Noemi Mena Montes

Technological advances – software development – highspeed transportation -  the internet – all mean the world is rapidly becoming one big village. As such, we communicate with people from different cultures: on vacation, at work and even in the classroom. Although this communication is mostly successful, miscommunication can easily occur. In this lecture, we will look for visible and invisible factors that can cause intercultural miscommunication. We will examine, among other things, the meaning of gestures in different cultures and the role of context in oral communication. Additionally, we will determine how awareness of these factors can make intercultural communication a success.

Foreign languages in advertising - dr. Nathan Vandeweerd & dr. Aurora Tronsoco Ruiz

In this workshop you will look at how advertising campaigns can be adjusted to appeal to certain cultural values and/or stereotypes to cater to the needs of different (national or international) target groups. You can try your ‘creative’ hand at developing ideas to market different products for different groups of consumers. This workshop will give you an idea of the activities in the language & culture courses in the CIW/IBC programme.

Deze Proefstudeerdag is in het Engels. Het programma is gezamenlijk met International Business Communication.

donderdag 11 april 2024, 12:30 - 17:00
Contactinformatie

Heb je een vraag over de Proefstudeerdag? Team Studievoorlichting helpt je graag verder:

• App naar 06-25319096
  • Bel naar 024-3612345 (kies optie 2)
  • Mail naar studievoorlichting [at] ru.nl (studievoorlichting[at]ru[dot]nl)

Bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur.