Student Comparative European History

Proefstudeerdag Comparative European History

dinsdag 9 april 2024, 12:30 - 17:00
Kom een dag Comparative European History studeren en kom erachter of de bachelor bij je past.

Tijdens een Proefstudeerdag kom je een dag langs op de campus en volg je een speciaal programma samen met andere studiekiezers. Zo krijg je een goede indruk van de universiteit en de opleiding en kun je al je vragen stellen aan studenten en docenten.

We raden aan om je in te schrijven wanneer je al een aardig beeld hebt van de opleiding. Misschien zoek je nog bevestiging of het de juiste keuze is, of twijfel je nog tussen twee studies? Dan is proefstuderen ideaal voor jou. Het beste kun je dus al een voorlichtingsactiviteit, zoals de Bachelor Open Dag, bezocht hebben.

dr. Remco Ensel, Big History, Big Science, Big Mac. Een Geschiedenis van het Antropoceen

Ruim twintig jaar geleden lanceerde de Nederlandse Nobelprijswinnaar Paul Crutzen een nieuw geologisch tijdperk, het Antropoceen, om de gigantische impact van de moderne mens op al het leven op aarde uit te drukken. Denk aan de snelle opwarming van de aarde en de afname van de biodiversiteit. Welke lessen zouden historici kunnen trekken uit de mondiale milieucrisis? Hoe ziet een geschiedenis van het Antropoceen eruit?

Luc Bulten, Alledaags kolonialisme? Leven onder het bewind van de VOC in 18e-eeuws Sri Lanka

Tijdens dit proefcollege lichten we een tipje van de sluier op als het gaat om het bestuderen van gekoloniseerde samenlevingen in vroegmodern Azië aan de hand van de casus Sri Lanka in de achttiende eeuw.

Deze Proefstudeerdag is van Geschiedenis en Comparative European History.

dinsdag 9 april 2024, 12:30 - 17:00
De Refter
Contactinformatie

Heb je een vraag over de Proefstudeerdag? Team Studievoorlichting helpt je graag verder:

• App naar 06-25319096
  • Bel naar 024-3612345 (kies optie 2)
  • Mail naar studievoorlichting [at] ru.nl (studievoorlichting[at]ru[dot]nl)

Bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur.