Radboud Impact Festival

dinsdag 4 juni 2024, 12:00 - 18:00
Op 4 juni organiseren we het groenste festival van het jaar! Laat je inspireren en ontdek hoe je zelf impact kunt maken! Toegang is gratis en aanmelden niet nodig: loop vooral langs!

Het Radboud Impact Festival is een prikkelende showcase van duurzame campusinitiatieven en de betrokken pioniers.

Programma

Spelen


Under the Surface

Met Stroom Festival 
Under the Surface van Zeno van den Broek is een audiovisuele installatie rond onderwateropnames in de Waal. De installatie maakt de relatie tussen het natuurlijke leven in de rivier en de geluidsoverlast van de scheepvaart tastbaar door een meeslepende digitale omgeving te creëren. De geluidswereld van de installatie dompelt je onder in de prachtige rijke onderwater geluidswereld, die normaal verborgen blijft, onder de oppervlakte.   

IS THIS YOUR SIGN?

Met Studio Tegenwind
Je kunt de expo van IS THIS YOUR SIGN? niet missen! Ongeveer dertig kartonnen borden proberen belangrijke wetenschappelijke inzichten van klimaat- en duurzaamheidsexperts om te zetten in één krachtige boodschap. Is dit een goede manier om klimaatwetenschap het grote publiek te laten bereiken en te mobiliseren? Stem op wat voor jou werkt en maak je eigen versie!

Museum of Edible Earth 

Met Platform DIS 
Je ervaart de fascinerende en enigszins onbekende wereld van geofagie: het vrijwillig eten van aarde en aarde-achtige substanties. Het Museum of Edible Earth biedt monsters van aarde die over de hele wereld wordt gegeten om je interesse te wekken en een gesprek op gang te brengen over anderszins onconventionele voedselpraktijken. Daarnaast maak je tijdens dit festival kennis met het voorbereidende project "Compost als supervoeding", een volgende stap in duurzaamheid en de verkenning van eetbare aarde. Neem je nieuwsgierigheid mee en test en verbreed je wereldbeeld!  

Nimma can do

Met HOW — Studio Catinca Tilea en LUX
Wat als organisch huishoudelijk afval werd gezien als een hernieuwbare bron in plaats van afval? Wat als het waardevol was en we er ons voordeel mee konden doen? HOW is een doorlopende samenwerking tussen design en wetenschap en een hernieuwbaar biomateriaal. Op het festival laat HOW bio-steen zien die is gemaakt van organisch huishoudelijk afval.

En ook 

 

Leren: expertsessies (Engelstalig)

Locatie: Theaterwagen tegenover de Spar

  • 13.30 - 14.00h: The Impact of your Snack. Door Anke van Dijk (Climatechain
  • 14.15 - 14.45h: Milieu en Gender in de Congobekken. Door Lobe (Shelter City)
  • 15.00 - 15.30h: Digital Dirt. Door Anke van Dijk (Climatechain)
  • 15.45 - 16.15h: Our next move to a greener campus. Door Nathan Hooghof (Consultant Mobility and Accessibility) & Frank van Caspel (Deelnemer Realize your Idea)
  • 16.30 - 17.00h: Integral Ecology. Door Gerard Kuperus (Laudato Si')
  • 17.15 - 17.45h: Digital Dirt. Door Anke van Dijk (Climatechain)

Meet & Greet

Duurzame Radboud organisaties

Green+, VSA, Green Health IFMSA-Nijmegen, AGREEn, Canopy, Radboud Centre for Sustainability Challenges, Rethinking Economics, End Fossil/Antikantine.

Externe initiatieven

Plant Based Campus, Amnesty International.

Food & Chill

  • Fissafiets DJ
  • Reduce-waste-snacks
  • Food trucks
  • Photobooth
Wanneer
dinsdag 4 juni 2024, 12:00 - 18:00
Organisatie
Radboud Green Office