Leerlingen Pre university college Social Sciences+

Radboud Social Sciences+

Ben jij een leerling uit 5 vwo die de vakken op school gemakkelijk haalt en verdieping en uitdaging zoekt naast het reguliere vwo-programma? En wil je meer leren over menselijk gedrag en de samenleving? Dan is het Plusprogramma Radboud Social Sciences iets voor jou!

Maak kennis met de sociale wetenschappen

Samen met leerlingen uit het hele land volg je 8 interactieve colleges op de Radboud Universiteit. Tijdens deze colleges maak je aan de hand van wereldberoemde onderzoeken en actuele onderwerpen kennis met de boeiende wereld van psychologie, sociologie, culturele antropologie en ontwikkelingssociologie, communicatie, pedagogiek en kunstmatige intelligentie. In het praktijkcollege leer je hoe je deze inzichten aan elkaar kunt verbinden in je eindopdracht, waarmee je het programma afsluit. Je eindopdracht laat je zien op de feestelijke presentatiebijeenkomst ter afronding van het programma.

Tijdens het Radboud Social Sciences+ programma train je verschillende (academische) vaardigheden, zoals: een goede probleemstelling formuleren, kritisch bekijken van bronnen, resultaten analyseren en interpreteren, vertalen van wetenschappelijke theorie naar de praktijk, samenwerken en presentatievaardigheden.

Hoeveel tijd ben je kwijt?

Per bijeenkomst besteed je in totaal ongeveer 8 uur aan de voorbereiding, de bijeenkomst zelf en de opdrachten. In het programma gaan we er vanuit dat je alle bijeenkomsten kunt bijwonen. Er wordt een aanwezigheidsplicht gehanteerd. Het is de bedoeling dat je je telkens goed voorbereidt aan de hand van opdrachten en literatuur - net als wanneer je straks gaat studeren. Je wordt hierin begeleid en ondersteund door het Radboud Pre-University College of Society.

Certificaat

Indien je het Radboud Social Sciences+ programma met een goed resultaat afrondt, ontvang je een certificaat van het Pre-University College of Society. Wil je daarna verder met een studie op de Radboud Universiteit in Nijmegen, dan word je van harte uitgenodigd om te solliciteren voor het Propedeuseprogramma van de Radboud Honours Academy, bedoeld voor getalenteerde studenten. Het certificaat geeft geen recht op deelname, maar biedt wel een plus bij het besluit tot toelating.

Studenten PUC Social Sciences+

Hoe hebben deelnemers van Social Sciences+ het programma ervaren?

Ervaringen deelnemers Social Sciences+ 2022

"Ik heb een hele leuke tijd gehad, de colleges waren leuk en het was ook interessant om gewoon een keer zo rond te lopen op de universiteit. Er was veel verdieping in de stof. Het is iets leuks extra's om naast school erbij te hebben."

‘’Het was ontzettend interessant en goed georganiseerd. Vragen konden altijd gesteld worden.’’

"Leuke, variërende onderwerpen, open sfeer, veel zelfstandigheid, prikkelend, en bovenal leuke mensen en een gezellige universiteit!"

"De uitdaging die ik zocht heb ik gekregen en heb een enorm leuke, nieuwe, interessante ervaring gehad bij de Radboud Universiteit!’’

"Interessant, leerzaam, leuk om te doen en kennis te maken met andere leerlingen uit verschillende plekken in Nederland.’’

''De voorbereiding die je thuis moest doen was perfect: niet teveel, maar wel genoeg dat ik er echt nog even over na moest denken. Samenvattend, een ontzettend goeie ervaring.''

Ervaringen deelnemers Social Sciences+ 2023

''Ik heb de colleges als heel positief ervaren, het heeft mijn kennis verbreed over bepaalde studies en ik ben zekerder in mijn studiekeuze.''

''Het zijn interessante onderwerpen en goede docenten. Het was een gezellig groep en ik heb veel geleerd.''

''Het is gewoon interessante informatie waar ik blij van word: iets totaal anders dan school. Ik kan m'n nieuwsgierigheid hier echt kwijt en dat is heerlijk.''

''Ik vond het erg interessant om meer inzicht te krijgen in de studies.''

''Interessante onderwerpen waar je op school geen uitleg over krijgt.''

''Ik ben super blij dat ik dit heb gedaan! Het was telkens een hele belevenis om naar de uni te mogen.''

Nader te bepalen
    Onderwijsvorm
    Op locatie
    Maximaal aantal deelnemers

Factsheet

Type onderwijs
    Leergang
    Eindresultaat
    Certificaat

Contactinformatie

Heb je vragen, twijfel je of zijn er nog onduidelijkheden? Neem gerust contact op met het Radboud Pre-University College of Society. We helpen je graag. Stuur je e-mail naar Lidwien Ebbing, MA via pucofsociety [at] socsci.ru.nl (pucofsociety[at]socsci[dot]ru[dot]nl).

Het Social Sciences+ programma start eind januari en duurt tot halverwege juni. Elke drie weken volg je een college op dinsdagmiddag, van 15.30 tot 17.30 uur, op de Radboud Universiteit. Het programma bestaat uit een kennismakingsbijeenkomst, zes themacolleges, een praktijkcollege en een eindbijeenkomst.

Heb je interesse in het Radboud Social Sciences+ programma en denk je dat het voor jou haalbaar is om het volledige programma bij te wonen en af te sluiten? Bespreek dit dan met je mentor, decaan of docent. Zij kunnen beoordelen of je in aanmerking komt voor deelname. Er is ruimte voor maximaal 35 leerlingen, per school maximaal 3. Bij meer aanmeldingen wordt er geselecteerd op basis van motivatie.