Radboud Taal en Cultuur+

Taal en Cultuur+ is een programma voor gemotiveerde 5-vwo leerlingen, die op zoek zijn naar extra uitdaging naast hun schoolrooster.

Het thema voor schooljaar 2023-2024 is nog niet bekend.

Wanneer?

Dit programma zal plaatsvinden van oktober tot en met november 2023.

Voor wie?

Taal en Cultuur+ is geschikt voor gemotiveerde 5-vwo leerlingen, die op zoek zijn naar extra uitdaging naast hun schoolrooster. Je hebt interesse in taal en cultuur en wilt je graag binnen een wetenschappelijk kader breed oriënteren binnen deze vakgebieden. Je volgt de colleges, samen met leerlingen uit het hele land, op de Radboud Universiteit. Indien je Taal en Cultuur+ met een goed resultaat afrondt, ontvang je een certificaat van het Pre-University College of Society. N.B. Leerlingen in 4-vwo of 6-vwo kunnen op basis van een goede motivatie ook worden toegelaten.

Nader te bepalen
    Maximaal aantal deelnemers

Factsheet

Type onderwijs
    Leergang
    Eindresultaat
    Certificaat

Contactinformatie

Heb je vragen over dit Plusprogramma? Neem dan contact op via pucofsociety [at] let.ru.nl (pucofsociety[at]let[dot]ru[dot]nl)

Het programma heeft een wetenschappelijk karakter en betrekt je bij een maatschappelijk vraagstuk. Tijdens vijf interactieve colleges verdiep je je in actueel thema, bekeken vanuit wetenschappelijke invalshoeken van de taal- en cultuurstudies. Je sluit het programma af met een eindopdracht die je presenteert op de feestelijke slotbijeenkomst. Je kunt het eindproduct en de colleges ook gebruiken als aanzet voor je profielwerkstuk.

Taal en Cultuur+ omvat ca. 22 studielasturen. We gaan ervan uit dat je alle bijeenkomsten bijwoont en actief deelneemt. Er wordt een aanwezigheidsplicht gehanteerd. Het is de bedoeling dat je je telkens goed voorbereidt op de colleges, bijvoorbeeld door het lezen van literatuur of het maken van opdrachten - net als wanneer je straks gaat studeren.

Heb je interesse in Taal en Cultuur+, bespreek dit dan met je mentor, decaan of docent. Zij kunnen beoordelen of je in aanmerking komt voor deelname. We gaan ervan uit dat als je je aanmeldt, het voor jou haalbaar is om het volledige programma bij te wonen en af te sluiten. Er is ruimte voor maximaal 30 scholieren. Het minimum aantal deelnemers is 15. Voorafgaand aan het programma neem je deel aan een online introductiebijeenkomst waarin we meer vertellen over het programma en wat er van je verwacht wordt.

Aanmelden is mogelijk vanaf het begin van het schooljaar 2023-2024.