-
TLC Innovatielunch januari
Voor een nieuwe cursus, ‘’Diversity in Psychology’’, heeft Annelies Kleinherenbrink (Universitair docent Gender & Diversity in AI) in 2023 een creatieve groepsopdracht ontworpen: het maken van een wetenschappelijke podcast.
-
Towards a sustainable future for plastics: A global material flow and life cycle assessment perspective
Het doel van dit proefschrift is om bij te dragen aan de milieueffectbeoordeling van kunststoffen.
-
Webinar: Bèta leraar worden in Nederland
Lijkt het jou leuk om les te geven in de bovenbouw? Studeer je nu in Suriname een exact vak? Wil je les gaan geven in Nederland? Kom naar onze webinar!
-
Flow. Waarom we dieren menselijke trekken geven
In animatiefilms komen vaak dieren voor en ze kunnen allemaal praten als mensen. In de animatiefilm Flow hebben de makers ervoor gekozen de dieren als dieren neer te zetten en wordt geen woord door ze gesproken. Saai? Volgens de goede reviews niet.
-
TIP strategiesessie ICT in het onderwijs
Het doel van deze bijeenkomst is om door middel van actieve overlegvormen een facultaire strategie op het gebied van ICT in het onderwijs op te stellen: wat vindt de faculteit belangrijk en op welke middelen wil de faculteit in de toekomst inzetten.
-
TIP-sessie 'Formatief handelen'
Formatief handelen lijkt het nieuwe buzzword te zijn in het onderwijs. Is dit de nieuwe manier van toetsen? Zijn cijfers vanaf nu verboden? We bespreken deze mythes en tonen diverse voorbeelden van hoe formatieve beoordeling eruit kan zien.
-
MDT: Zet je in voor de maatschappij
Doe werkervaring op, ontwikkel professionele vaardigheden én draag tegelijkertijd bij aan de maatschappij.
-
Lunchbijeenkomst The Eighties over asiel en migratie
Marlou Schrover, hoogleraar Economische en sociale geschiedenis aan de Universiteit Leiden, en in het bijzonder gespecialiseerd in migratiegeschiedenis, zal het hebben over de ontwikkelingen in het asiel- en migratiebeleid in de jaren tachtig.
-
Negentiende-eeuwse regionale literatuur in Nederland als grensoverstijgend genre
Dit proefschrift onderzoekt het genre van regionale verhalen over het Nederlandse dorpsleven en het platteland in de negentiende eeuw
-
GLOCAL and RUNOMI hotspots present: AFRODIASPORIC CIRCULATIONS
GLOCAL & RUNOMI present: Afrodiasporic Circulations conferentie
-
Gezocht, dood of levend: Stralingsverval W-boson
Vanwege de aard van elementaire deeltjes heeft men een speciale detector nodig, zoals ATLAS met MROD-kaarten. Dit proefschrift beschrijft een plug-in van deze software die is ontwikkeld om het MROD-bouwmechanisme na te bootsen.
-
Online Q&A VSBfonds beurs, 15 januari
Heb je plannen om na je bachelor of master aan de Radboud Universiteit een (tweede) studie in het buitenland te gaan doen? Dan is wellicht het VSBfonds een interessante optie voor jou.
-
Op gevoel naar een betere mobiliteit: Het bevorderen van looprevalidatie met sensortechnologie
Dit proefschrift richt zich op de ontwikkeling en evaluatie van algoritmen op basis van draagbare sensoren om looppatronen te beoordelen en feedback te geven aan mensen met loopbeperkingen.
-
Revalidatie na neuralgische amyotrofie
In dit proefschrift zijn restklachten na neuralgische amyotrofie (NA) onderzocht. Ook zijn een behandeling en meetinstrument voor de evaluatie van het herstel ontwikkeld
-
Keynote event Radboud Docenten Academie
Ontwikkeling van autonomie in de context van identiteitsontwikkeling
-
Islamitische filosofie
De islamitische denktraditie kenmerkt zich door een sterke wisselwerking tussen filosofie en religie. Waar ligt de scheidslijn? Waarom is de islamitische denktraditie vrij lang buiten beeld gebleven?
-
Toepassing van grafeen om het beschadigde ruggenmerg te herstellen
Dit proefschrift onderzocht en ontwikkelde een nieuw biomateriaal, bestaande uit een afgeleide van grafeen en een eiwitrijke, natuurlijke matrix, ter behandeling van patiënten met een dwarslaesie die ingrijpende fysieke beperkingen ervaren
-
Workshop on de-classifying migration and integration research
This workshop offers a broader, more nuanced understanding of migration, moving beyond the legal frameworks that often narrow perspectives and inadvertently reinforce political narratives stigmatizing refugees and migrants.
-
SIG-bijeenkomst AI en Onderwijs
Op 16 januari van 14:00 – 16:00 staat er weer een bijeenkomst gepland van de SIG AI en Onderwijs. Deze keer gaan we aan de slag met het thema 'Best practices AI in onderwijs'.
-
SIG-bijeenkomst Toetsing
Deze Special Interest Group organiseert thematische bijeenkomsten waarin docenten, onderwijsondersteuners en studenten zich bezighouden met vraagstukken rondom toetsing. Deze bijeenkomst heeft als thema 'toetsinzage'.