Resultaat 1 - 20 van 188 resultaten
  • Op weg naar patiëntgerichte pijnstilling tijdens IVF-puncties

IVF is één van de mogelijke behandelingen bij ongewenste kinderloosheid. Hierbij worden eicellen verzameld tijdens een punctie. Dit proefschrift is gericht op het verbeteren van de zorg tijdens IVF-puncties.

• Het coöperatieve alternatief van ‘Mondragon’ voor het kapitalistisch bedrijfsleven kritisch bekeken. Een vermeend radicaal alternatief dat het nooit was en werd.

Dit proefschrift gaat over ‘s werelds grootste en succesvolle internationale netwerk van coöperatieve bedrijven, kortweg ‘Mondragon’ genoemd. De naam verwijst naar de ‘geboorteplaats’  van deze vorm van coöperaties in Spaans Baskenland.

• Master's Virtual Open Day

Overweeg je als internationale student om aan de Radboud Universiteit te studeren, maar wil je graag meer weten over onze opleidingen en faciliteiten? Dat kan tijdens onze Virtual Open Day.

• Novel mechanisms and therapies in crystal- and hyperuricemia-induced inflammation

• Poster van koffie

15 min. coffee lecture

In deze presentatie van 15 minuten tonen wij u de databank Web of Science en tips voor het zoeken naar wetenschappelijke literatuur in deze databank.

• Strategisch studeren

Tijdens de training strategisch studeren krijg je tips om grote hoeveelheden studiestof op een effectieve en efficiënte manier te verwerken.

• Cursus over Cursusontwerp (22-23CD1)

In deze cursus leer je hoe je het ontwerp van je vak kunt verbeteren. Dit doe je op creatieve wijze, waarbij je theorie over actief leren, feedback en formatief handelen, de werking van het brein en het evalueren van je onderwijs gebruikt.

• Kwaliteitoptimalisatie van ziekenhuisfysiotherapie

Voor ziekenhuisfysiotherapie bestaat geen specifiek kwaliteitssysteem.

• Body composition and clinical outcomes in renal cell cancer

• Moving forward in chemical risk assessment: Quantitative Structure Activity Relationships for non-polar narcosis and exposure assessment for pharmaceuticals

• De rol van oestrogeen en progesteron bij baarmoederkanker

Oestrogeen en progesteron zijn belangrijke hormonen bij baarmoederkanker. Het is gunstig als oestrogeen- en progesteronreceptor aanwezig zijn in de tumor.

• Bachelor's Virtual Open Day

• Nontuberculeuze mycobacteriën: hoe vaak komen ze voor en hoe herken en behandel je ze?

Infecties met nontuberculeuze mycobacteriën komen relatief weinig voor, daardoor is veel over deze infecties nog niet bekend en zijn de methoden om ze te herkennen niet optimaal.

• Zotero workshop

Zotero, de open source referentie-software, bespaart je veel tijd in het refereren en beheren van je literatuur! In deze workshop leer je in een uurtje om Zotero optimaal te gebruiken.

• Tekort aan fosfoglucomutase: van klinische presentatie tot suikermetabolisme in celmodellen

Fosfoglucomutase is een belangrijk enzym in onze stofwisseling. Het is nodig om glucose uit energiebronnen vrij te maken. Patiënten met een erfelijke deficiëntie van dit enzym krijgen daardoor een ernstige spierziekte.

• Uitdagingen in de diagnostiek voor lymeziekte

In dit proefschrift beschrijven we meerdere studies die laten zien dat de diagnostiek voor de ziekte van Lyme geen gesneden koek is.

• Optimization of regulatory T cell therapy

• broodje gezond

TLC Innovatielunch februari

Stuur docenten in opleiding samen met hun leerlingen de wijken in en laat ze inwoners van Nijmegen interviewen over opgroeien in de keizerstad.

• Online Oriëntatieweek

Sta jij aan het begin van je studiekeuze? Doe dan mee met de Online Oriëntatieweek en vergelijk onze bachelors. Deze week zijn er elke avond domeinvoorlichtingen. Zo ontdek je per interessegebied welke opleidingsmogelijkheden er zijn. Meld je nu aan!

• Wat is er bijzonder aan het menselijk brein?

Is het menselijk brein gewoon een opgeschaalde versie van het muizenbrein? Sahil Loomba onderzocht de vergelijkende aspecten van structurele connectiviteit in het menselijk, apen- en muizenbrein met behulp van een relatief nieuwe driedimensionale elektronenmicroscopietechniek.