Research Integrity under pressure - the role of power and dependencies

donderdag 22 september 2022, 14:00 - 16:30
Debat
  • Hoe kunnen machtsrelaties en afhankelijkheden tussen personen invloed hebben op wetenschappelijke integriteit?
  • Hoe gaan we om met dilemma’s waar we het niet eens zijn over integer gedrag?
  • Wat kan de universiteit doen om onderzoekers hierin te ondersteunen?

Laat je inspireren door prof. dr. Naomi Ellemers, expert op het gebied van integriteit op het werk en dr. Willem Halffman, universitair hoofddocent die o.a. onderzoek doet naar fraude in de wetenschap. Zij zullen hun visies delen over de rol van machtsverhoudingen voor wetenschappelijke integriteit.

De bijeenkomst is open voor alle medewerkers en studenten van de Radboud Universiteit en het Radboudumc. De bijeenkomst zal plaatsvinden in Theaterzaal C op de campus (Elinor Ostromgebouw). De voertaal is Engels.

Paneldiscussie met:

• Meaghan Polack: Promovenda, voorzitter PhD Netwerk Nederland (PNN);
  • Prof. dr. Rob Holland: Vertrouwenspersoon wetenschappelijke integriteit, hoogleraar sociale psychologie, Radboud Universiteit;
  • Prof. dr. Naomi Ellemers: Hoogleraar sociale psychologie, Universiteit Utrecht ;
  • Dr. Willem Halffman: Universitair hoofddocent institute for science and society, Radboud Universiteit;
  • Prof. dr. Han van Krieken: Rector magnificus, Radboud Universiteit.
donderdag 22 september 2022, 14:00 - 16:30
Theaterzaal "C"
Research & Impact

EventsRI [at] ru.nl

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.