Bijeenkomst met medewerkers
Bijeenkomst met medewerkers

Roadshow Radboud Teaching and Learning Centre

dinsdag 6 februari 2024, 12:30 - 13:30
Laagdrempelig kennismaken met onderwijsvernieuwing, onderwijsonderzoek en docentontwikkeling

Kom naar de Roadshow van het Teaching and Learning Centre en ontdek hoe je samen met het TLC een impuls kunt geven aan je onderwijs en eigen ontwikkeling! 

Het TLC is een netwerk van onderwijsprofessionals op de campus en daarbuiten. Door verbindingen te leggen tussen docenten, onderwijsonderzoekers en ondersteuners creëren we een onderwijscommunity waarbinnen we van en met elkaar leren. Met haar Roadshow bezoekt het TLC faculteiten om laagdrempelig kennis met elkaar te maken en om te kijken hoe we kunnen samenwerken op het gebied van onderwijsontwikkeling en -innovatie, docentontwikkeling en onderwijsonderzoek.

Programma

  • 12.30uur: Onthulling tentoonstelling van inspirerende onderwijsprojecten door Vice-decaan Onderwijs Harm Kaal en docentambassadeurs Janine Berns, Nelleke Oostdijk en Mariam Groen-Vallinga.
  • 12.40 - 13.30 uur: Lunch en informatiemarkt met stands over onderwijsvernieuwing en docentontwikkeling. 

Tentoonstelling van onderwijsprojecten

Met en van elkaar leren, dat is dé manier waarop we ons als onderwijsprofessionals blijven ontwikkelen. Het Radboud Teaching and Learning Centre heeft een tentoonstelling gemaakt van innovatieve onderwijsprojecten in het Radboud-onderwijs, gefinancierd met TLC-vouchers. In de tentoonstelling laten docenten zien waar zij in hun onderwijs tegenaan liepen en welke oplossing ze hebben uitgeprobeerd en toegepast. Stuk voor stuk zijn het bijzonder inspirerende verhalen die inhaken op alledaagse onderwijsvraagstukken zoals: ‘Hoe kan ik peerfeedback effectief in mijn onderwijs inzetten?’, ‘Op welke manier zijn mijn colleges motiverend voor studenten?’ en ‘Hoe kan ik mijn studenten effectief begeleiden in hun leerproces?’

De tentoonstelling bestaat uit tien panelen en reist over de campus, ter inspiratie voor docenten. Na de aftrap op 6 februari is de tentoonstelling een maand lang te zien in de pantry’s op de afdelingen in het Erasmusgebouw. 

Aanmelden is niet nodig

Aanmelden voor de Roadshow is niet nodig. Wij zorgen voor de lunch! 

Wanneer
dinsdag 6 februari 2024, 12:30 - 13:30
Locatie
De Refter