Seminar sancties slide
Seminar sancties slide

Seminar: Modellering van de duurzaamheid van sancties en een evaluatie vanuit mensenrechten- en postkoloniaal perspectief.

dinsdag 14 mei 2024, 12:15 - 13:30

Waarom is het moeilijk voor democratieën om sancties op te leggen aan autoritaire regimes? Kunnen politici leiderschap uitoefenen en toch verkiezingen winnen? Werkt het EU-mensenrechtensanctieregime? Hoe worden, naast formele sancties, andere soorten straffen gebruikt in een internationale samenleving die wordt gekenmerkt door een postkoloniale dynamiek (zoals blijkt uit het conflict tussen Nederland en Indonesië in 1992)? 

Op 14 mei zullen deze vragen worden behandeld tijdens een seminar door ons zeer diverse panel van deskundigen op het gebied van internationale sancties. Dit panel bestaat uit Dr. Frank Bohn (Internationale Economie en Politieke Economie), Dr. Ivan Boldyrev (Economische Theorie en Beleid), Prof. Ronald Kroeze (Centrum voor Parlementaire Geschiedenis en Radboud Instituut voor Cultuur en Geschiedenis) en Dr. Narine Ghazaryan (Internationaal en Europees Recht). 

U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het seminar!

Wanneer
dinsdag 14 mei 2024, 12:15 - 13:30
Locatie
EOS 01.170
Organisatie
Bestuurskunde