Voor de zomer is de SIG Neurodiversity in education opgericht. Op 29 oktober vindt de tweede bijeenkomst van deze SIG plaats en iedereen (studenten en medewerkers) met interesse in hoe neurodiversiteit een betere plek kan krijgen op deze campus is welkom om aan te sluiten.
Programma
12:45-13:00 uur: inloop in docentenlounge
13:00-13:05 uur: welkom door Léon de Bruin, initiatiefnemer en contactpersoon SIG
13:05-13:30 uur: presentatie Daniel DeRock (assistant professor International Relations): “Education through a neurodiversity lens”
Het concept van neurodiversiteit verwijst naar de oneindige variatie in de functie en het gedrag van het menselijk brein. We verwerken allemaal informatie en bewegen ons allemaal anders door de wereld. Wanneer deze verschillen significant zijn – zoals bij autistische mensen, of bij mensen met ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) of dyslexie – kan de term ‘neurodivergent’ van toepassing zijn. In de universitaire context worden neurodivergerende studenten geconfronteerd met enorme problemen die vaak onzichtbaar zijn voor docenten. Deze strijd is echter niet onvermijdelijk. Ze zijn het gevolg van een gebrek aan bewustzijn en accommodatie. Hoe kunnen we het onderwijs geschikter maken voor neurodivergerende studenten? Deze presentatie geeft een introductie in neurodiversiteit en opent het gesprek over wat er veranderd kan worden.
13:30-14:00 uur: vragen/ discussie
14:00-14:30 uur: ruimte voor napraten voor wie wil
Verder handig om te weten
- Lunch: bring your own
- Voertaal: Engels
- Aanmelden is niet nodig
Tot ziens in de docentenlounge van TLC ( Thomas van Aquinostraat 1.00.36).