Groep studenten aan het werk buiten op de campus

Startbijeenkomst SIG Academische (Leer)gemeenschappen

donderdag 7 maart 2024, 12:00 - 13:30

Op 7 maart 2024 wordt de Special Interest Group Academische (Leer)gemeenschappen gelanceerd. Ben jij geïnteresseerd en/of wil je iets bijdragen aan dit initiatief? Meld je dan aan voor de startbijeenkomst.

Let op: Deze bijeenkomst vindt plaats in TvA1.00.09.

Leren in community’s werkt! Leergemeenschappen kunnen bestaan uit verschillende partijen, bijvoorbeeld studenten, PhD-kandidaten en docenten. Maar ook samenwerkingen tussen sociaal-maatschappelijke organisaties, de overheid en private bedrijven in de educatieve context zijn voorbeelden van leergemeenschappen. Hoewel leergemeenschappen eerder effectief zijn ingezet in het hoger onderwijs, blijft het faciliteren van dit soort gemeenschappen een uitdaging.

Deze SIG wil er onder andere voor zorgen dat initiatieven over dit onderwerp worden gebundeld en dat deze vervolgens zichtbaar en toegankelijk gemaakt worden. Zo kan het leren in community’s ook op de Radboud Universiteit bijdragen aan de kwaliteit van het onderwijs.

Doelen:

• Het bouwen van een community van gerelateerde ervaringsdeskundigen, professionals, geïnteresseerden en ondersteuners.
  • Het huidige landschap van academische activiteiten (onderwijs, onderzoek, beleid) die plaatsvinden in community’s in kaart brengen en deze zichtbaar en toegankelijk maken.
  • Kennisdeling en inspiratie over community’s in academische activiteiten faciliteren.
  • Faciliteren en uitvoeren van gezamenlijke projecten en beursaanvragen.
donderdag 7 maart 2024, 12:00 - 13:30
Yvonne van Rossenberg, Annabel Buiter, Willem Elbers