The Future of the Mind in a Digital Society | Lecture and conversation with lawyer and behavioral neuroscientist Emily Murphy and brain scientist Alan Sanfey

Startbijeenkomst SIG Neurodiversiteit in het onderwijs

dinsdag 23 april 2024, 12:15 - 13:15
Wat is neurodiversiteit eigenlijk en hoe gaan we hier als universiteit mee om?

Neurodiversiteit stelt in ieder geval onze gangbare veronderstellingen over "normaal" en "abnormaal" cognitief functioneren ter discussie. Het gaat er vanuit dat cognitief functioneren een relationeel begrip is, dat niet alleen kan worden begrepen vanuit het individu. De psychologische en (neuro)biologische verschillen die geassocieerd worden met bijvoorbeeld autisme en ADHD zijn niet intrinsiek pathologisch of abnormaal, maar simpelweg het resultaat van natuurlijke variatie. Deze verschillen hoeven niet ‘opgelost’ of ‘genezen’ te worden, maar vragen in de eerste plaats om een andere inrichting van de omgeving. Ze kunnen ook niet los gezien worden van het individuele levensverhaal van de persoon en andere belangrijke aspecten van persoonlijke identiteit.

Ben je geïnteresseerd om hierover mee te praten? Meld je dan aan voor de startbijeenkomst en kijk wat je kunt bijdragen aan dit initiatief. TLC verzorgt een lunch.

Deze bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 23 april van 12.15-13.15 uur (inloop vanaf 12.00 uur) op Thomas van Aquinostraat 1, ruimte 00.36 (Docentenlounge).

Aanmelden medewerkers/studenten

Aanmelden externen

Sluit online aan bij deze bijeenkomst (aanmelden is dan niet nodig)