Studenten studeren aan een picknicktafel
Studenten studeren aan een picknicktafel

Succesvol Studeren

Tijdens de workshop Succesvol Studeren leer je de logische opbouw van een vak te zoeken en deze logica gebruiken om meer strategisch te studeren.

  Algemeen

  Voor wie?  

  Veel studenten hebben geen helder plan van aanpak om te studeren. Ze zijn gewend om te leren voor de toets. Voor sommigen betekent dit veel uitstelgedrag en op het laatst heel hard werken, voornamelijk stampen. Anderen werken meteen al hard maar proberen daarbij zoveel mogelijk te doen omdat ze denken dat alles op de toets gevraagd kan worden. Beide strategieën hebben hun problemen maar het voornaamste is dat beide type studenten erg gericht zijn op de toets. Dit is niet erg strategisch.   

  Wat ga je leren?

  In de workshop leer je de logische opbouw van een vak te zoeken en deze logica gebruiken om meer strategisch te studeren. Het gaat niet om hard studeren en heel veel doen. Het gaat zelfs niet om de toets! Het is belangrijker om te achterhalen hoe een vak is opgebouwd en waarom dat zo is. Pas dan kan een student het onderscheid maken tussen belangrijke en onbelangrijke zaken en de nodige verbanden leggen om uiteindelijk een toets te halen.    

  Hoe meld je je aan?

  Je kunt je aanmelden via Osiris met cursuscode ASB-WSSUCSTUD-2023-S001.

  Let er hierbij goed op dat je kiest voor de workshop in de juiste periode, namelijk: 

  Workshop Succesvol Studeren (ASB-WSSUCSTUD)
  Periode 24-04-2024.
   

  Voor vragen kun je terecht bij SAcursus [at] ru.nl (SAcursus[at]ru[dot]nl)

  Startdatum

  24 april 2024, 15:30
  Kosten
  Gratis
  Voertaal
  Nederlands
  Bijeenkomsten
  24 april 2024, 15:30 - 17:30
  Docent(en)
  Lynneke Spreeuwenberg
  Sofie van Breemen
  André Baars

  Factsheet

  Type onderwijs
  Workshop
  Aanbieder
  Student Support

  Contactinformatie

  Heb je vragen over de cursus of de inschrijving? Mail dan naar: SAcursus [at] ru.nl (SAcursus[at]ru[dot]nl). De workshop vindt plaats op de campus, en de locatie volgt wanneer je je aanmeldt.