TaalWC-dag

vrijdag 28 juni 2024, 13:45 - 17:00

Op 28 juni 2024 is het tijd voor de tweede Wetenschapscommunicatie-dag! Na de geslaagde eerste editie afgelopen september, hopen we dat jullie opnieuw in grote getale naar Utrecht komen zodat het een inspirerende middag wordt.

Thema: toegankelijk communiceren

Het thema van de middag is toegankelijk communiceren - hoe bereik je een breder publiek? In twee korte, interactieve lezingen gaan Liesbeth Smit (o.a. bekend van theonlinescientist) en Jet Doedel (docent, schrijver, redacteur en hertaler van zakelijke en fictionele teksten) met deze vraag aan de slag. 

Liesbeth geeft een introductie op het maken van visuals (e.g. infographics) om je onderzoeksresultaten te delen met een breed publiek. Jet bespreekt waar je op moet letten bij toegankelijk communiceren voor verschillende doelgroepen, waaronder laaggeletterden. Daarnaast is ook weer ruimte voor kennisuitwisselingen en netwerken. 

Programma en locatie

Het officiële programma is van 13:15 tot 17:00 en vindt plaats bij het Janskerkhof 2-3 (zaalinfo volgt). Voorafgaand (v.a. 12u) kun je mee lunchen met de organisatie bij cafe Hofman en na afloop drinken we een borrel, ook bij cafe Hofman. 

Aanmelden

De wetenschapscommunicatie-dag is gratis, maar we vinden het wel fijn om te weten als je komt.

Aanmelden kan tot vrijdag 31 mei, via dit formulier

Wij hopen jullie allemaal op 28 juni te zien in Utrecht. 

Groeten,

De TaalWC: Marieke van den Akker, Owen Kapelle, Imme Lammertink, Sterre Leufkens, Marten van der Meulen, Kimberley Mulder, Sharon Unsworth

Wanneer
vrijdag 28 juni 2024, 13:45 - 17:00
Sprekers
Liesbeth Smit , Jet Doedel
Locatie
Janskerkhof 2-3, 3512 BK Utrecht, The Netherlands
Deadline inschrijving
Contactinformatie

Voor vragen kun je contact opnemen met imme.lammertink [at] ru.nl (imme[dot]lammertink[at]ru[dot]nl)

Aanmelden kan tot vrijdag 31 mei, via dit formulier