Theaterstuk The Learning Curve: over intimidatie en machtsmisbruik in de academische wereld

woensdag 13 september 2023, 11:00 - 12:30
Voeg toe aan agenda

Velen van ons kennen verhalen over (seksuele) intimidatie en machtsmisbruik op de academische werkvloer. Uit eigen ervaring of van horen zeggen. Het doel van dit evenement is om het gesprek te stimuleren en bewustwording te creëren over deze en aanverwante onderwerpen zoals sociale (on)veiligheid, intimidatie, ongewenst gedrag en ongelijke machtsverhoudingen in de academische wereld. We moeten deze problemen aanpakken om dingen te verbeteren.

De theatervoorstelling The Learning Curve van Het Acteursgenootschap biedt een uitstekende gelegenheid om DEI en sociale veiligheidsthema's in de academische wereld te bespreken. Bekijk de trailer. Het stuk bevat situaties waarin academici impliciet of expliciet grenzen overschrijden.

Hoe kunnen we een veilige en positieve werkruimte voor iedereen creëren? De voorstelling wordt gevolgd door een uitwisseling van ervaringen en inzichten.

Programma

10:45 uur: Inloop

11:00 uur: Start

  • Theatervoorstelling: The Learning Curve door het Acteursgenootschap
  • Discussie 

12:30 uur: Lichte versnaperingen

Doelgroep

We nodigen alle studenten, junior en senior onderzoekers en andere medewerkers uit om dit evenement bij te wonen en deel te nemen aan de discussie.

Wanneer
woensdag 13 september 2023, 11:00 - 12:30