Resultaat 1 - 20 van 278 resultaten
  • Nederlandsche Vogelen

Vogelvreugd

Vanaf 9 januari presenteert Radboud Erfgoed een mini-tentoonstelling over vogels in en om Nijmegen in het Valkhof Museum.

De ziekte van Stargardt beter begrepen vanuit genetica

De ziekte van Stargardt is een erfelijke vorm van maculadegeneratie. De ziekte varieert sterk: sommige mensen zijn al blind op jonge leeftijd, terwijl anderen pas op late leeftijd hun eerste klachten ervaren.

• Canopy student community

Plant Based Transition Week: cooking workshop and dialogues

From May 21 to May 24, a series of seminar lunches on and around the topic of Transition towards Plant-Based diet will be held on the Radboud campus.

Justice seminar i.s.m. CMR: Nanda Oudejans (ENG)

Op 24 mei geeft Nanda Oudejans een seminar.

Klachtdelicten

Klachtdelicten zijn die strafbare feiten waarvan vervolging pas is toegelaten nadat een klachtgerechtigde via een klacht kenbaar heeft gemaakt prijs te stellen op die vervolging.

Verdiepingsmiddag | Mijn lichaam: vijand of bondgenoot?

Verdiepingsmiddag rondom het thema Mijn lichaam is mijn vijand geworden (Lichamelijkheid en spiritualiteit).

Op weg naar duurzame multidisciplinaire overleggen in de oncologie

De kwaliteit van oncologische multidisciplinaire overleggen (MDO’s) is onderzocht. Randvoorwaarden en vereisten voor de uitvoering van een optimaal MDO werden vastgesteld: naast praktische zaken zijn teamcultuur en samenwerking van belang.

• students at the waalstrandje in nijmegen

Verhuur je kamer via de Radboud Universiteit en ontvang een bonus!

Bied je kamer aan in onderhuur via de Radboud Universiteti en ontvang een leuke bonus.

The Numbers Behind Stars and Galaxies

.

• Leiderschap aan de hand van een vinger die een richting in wijst

Medewerkers gezond en duurzaam inzetbaar houden – Dynamiek tussen leiderschap en werksomstandigheden.

Na de lezing van Dr. Krug krijg je meer inzicht in hoe werkomstandigheden je eigen gedrag beïnvloeden, maar ook hoe je zelf je werk vorm kunt geven!

Dynamic myocardial CT perfusion: back to the future

Dynamische myocardiale CT-perfusie (CTP) van het hart is een nieuwe techniek die cardiale ischemie in beeld kan brengen en een uitgebreid inzicht biedt in de complexiteit ervan.

Disjunctivisme, perceptuele aanwezigheid en het idee van religieuze ervaring

Hierbij nodigen we je van harte uit voor de zesde bijeenkomst van een facultaire lezingenserie waarin de raakvlakken worden verkend tussen de disciplines Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen.

• Vaccinspuit in hand

mRNA VACCINS - nieuwe ontwikkelingen en toepassingen na covid

Op maandagavond 27 mei organiseert Science Café Nijmegen een Nederlandstalige avond over nieuwe ontwikkelingen en toepassingen van mRNA technologie.

• Square SCN

mRNA Vaccins

Op maandag 27 mei praten Gorben Pijlman (WUR) en Johannes Textor (RU) je bij over de wonderlijke wereld van mRNA-technologie.

Anton de Kom: lessen van een antikoloniale verzetsstrijder

Wie was de Surinaamse activist, schrijver en verzetsstrijder Anton de Kom (1898 – 1945) en wat kunnen we nu leren van hem?

NeurotechEU Summer School on EEG Functional Connectivity

Tijdens deze NeurotechEU summer school zullen we alle noodzakelijke theoretische en praktische tools aanreiken voor het berekenen van hersennetwerken op corticaal niveau met behulp van scalp EEG.

New developments in Acute Kidney Injury in the Intensive Care Unit

.

Leren in en voor een veranderende zorgpraktijk

De manier waarop artsen worden opgeleid verandert continu, om telkens aan te passen aan de veranderende gezondheidszorg.

Beoordeling van chirurgische uitvoering bij slokdarmoperaties met operatievideo’s

Een essentieel onderdeel voor de behandeling van patiënten met slokdarmkanker is de slokdarmoperatie. Alleen meer dan de helft van de patiënten krijgt een complicatie na de operatie.

• Pensioen

Nederlandstalige Pensioenvoorlichting ABP

Als medewerker van de Radboud Universiteit kun je een pensioenvoorlichting volgen van het ABP.