broodje gezond

TLC Innovatielunch april

maandag 8 april 2024, 12:30 - 13:00
Voeg toe aan agenda
Een actievere houding vormen met behulp van blended learning

Hoe kunnen we studenten aanzetten tot actief leren en ook de verantwoordelijkheid over hun eigen leerproces geven? Dat vraagt iets anders van ons als docenten en onderwijsontwikkelaars. Het eerstejaars psychologievak ‘Methoden van Professioneel Handelen’ moet studenten helpen een wetenschappelijke houding in de psychologische praktijk te vormen. In plaats van een traditionele onderwijsvorm gebruiken wij een blended-learning format gebaseerd op verschillende evidence-informed ontwerpprincipes (o.a. interactive digital storytelling en peer-learning) waarin digitale middelen en face-to-face contact optimaal worden ingezet in lijn met de facultaire strategie.

Ons project laat zien dat door out-of-the-box te denken je ook in grote groepen (600+) meer betrokkenheid en verantwoordelijkheid onder studenten kunt bereiken. We nemen je graag mee in de uitkomsten van het hieraan gekoppelde onderwijsonderzoek!

Lunch met een inspiratieshot

Comeniusbeurzen en TLC-vouchers maken het mogelijk dat docenten van de Radboud Universiteit en het Radboudumc allerlei interessante onderwijsinnovaties ontwikkelen. Maar het is jammer als alleen studenten het resultaat van al dat harde werk zien. En soms kunnen deze innovatieve docenten nog wel wat praktische hulp, een netwerkcontact of een fris idee gebruiken om een obstakel op te lossen, of hun innovatie breder toepasbaar te maken.

Daarom organiseert het Radboud Teaching and Learning Centre iedere eerste maandag van de maand de TLC Innovatielunch. Hier ontmoeten docenten, onderwijsondersteuners en andere belangstellenden elkaar om zich te laten inspireren door een innovatief project van een Radboudcollega en ondertussen een lekker hapje te eten.

maandag 8 april 2024, 12:30 - 13:00
Ilianne Boumans, Linda Kwakkenbos
Deadline inschrijving
Contactinformatie

Heb je vragen of wil je meer weten over de bijeenkomst? Mail dan naar TLC [at] ru.nl (TLC[at]ru[dot]nl)

* Verplicht veld
Het Radboud Teaching and Learning Centre (TLC) organiseert elke maand een innovatielunch. Hier ontmoeten docenten, onderwijsondersteuners en andere belangstellenden elkaar om zich te laten inspireren door een innovatief project van een Radboudcollega en ondertussen een lekker hapje te eten. Schrijf je in en sluit aan bij een lunch.
Faculteit
Voorkeur voertaal
Ik wil mij inschrijven voor