broodje gezond
broodje gezond

TLC Innovatielunch februari

maandag 5 februari 2024, 12:30 - 13:00
Voeg toe aan agenda
Curriculum voor studentwelzijn

Heel veel jonge mensen hebben last van stress-gerelateerde klachten en burn-out. Dit zorgt voor uitval en veel persoonlijk leed. Ook bij studenten van de medische faculteit. Om deze klachten te verminderen en het welzijn van studenten te verbeteren heeft Marjolein van de Pol samen met collega’s in het curriculum een doorlopend onderwijsprogramma over welzijn en vitaliteit opgezet voor alle studenten. Elk onderdeel van het programma is op zichzelf nuttig en geeft de student concrete handvatten en inzichten. Het onderwijsprogramma als samenhangend geheel reikt aan de studenten bouwstenen aan waarmee ze hun welzijn duurzaam positief kunnen beïnvloeden.  

Op  29 juni 2023 ontvingen Marjolein en haar collega’s de tweede prijs van de Onderwijspremie 2023. Sluit aan bij de lunch en denk mee over hoe deze succesvolle leerlijn ook in andere opleidingen toegepast kan worden. 

Lunch met een inspiratieshot 

Comeniusbeurzen en TLC-vouchers maken het mogelijk dat docenten van de Radboud Universiteit en het Radboudumc allerlei interessante onderwijsinnovaties ontwikkelen. Maar het is jammer als alleen studenten het resultaat van al dat harde werk zien. En soms kunnen deze innovatieve docenten nog wel wat praktische hulp, een netwerkcontact of een fris idee gebruiken om een obstakel op te lossen, of hun innovatie breder toepasbaar te maken.

Daarom organiseert het Radboud Teaching and Learning Centre iedere eerste maandag van de maand de TLC Innovatielunch. Hier ontmoeten docenten, onderwijsondersteuners en andere belangstellenden elkaar om zich te laten inspireren door een innovatief project van een Radboudcollega en ondertussen een lekker hapje te eten. 

Wanneer
maandag 5 februari 2024, 12:30 - 13:00
Spreker
Marjolein van de Pol
Deadline inschrijving
Contactinformatie

Heb je vragen of wil je meer weten over de bijeenkomst? Mail dan naar TLC [at] ru.nl (TLC[at]ru[dot]nl)

* Verplicht veld
Het Radboud Teaching and Learning Centre (TLC) organiseert elke maand een innovatielunch. Hier ontmoeten docenten, onderwijsondersteuners en andere belangstellenden elkaar om zich te laten inspireren door een innovatief project van een Radboudcollega en ondertussen een lekker hapje te eten. Schrijf je in en sluit aan bij een lunch.
Faculteit
Voorkeur voertaal