broodje gezond
broodje gezond

TLC Innovatielunch januari

maandag 22 januari 2024, 12:30 - 13:00
Voeg toe aan agenda
Een puzzel van je biceps

Heb je jezelf ooit wel eens afgevraagd hoeveel cellen je biceps heeft en wat ze doen als je een ‘push-up’ maakt? Als je een medisch-biologische opleiding hebt gevolgd, weet je dat dit in drie stappen gebeurt: Spiercel, Spierweefsel en Spierbundel in samenwerking met bot en bindweefsel.  

Het doel van het project ‘3D Spierstriptease’ is om een virtueel beeld te maken van het allerkleinste tot het allergrootste spierniveau. Daarmee kunnen studenten visualiseren wat er allemaal gebeurt in en rondom een spierbundel als je een ‘push-up’ maakt. Via een online module wordt het virtuele beeld aangesloten op de huidige technieken uit de medische zorg en wetenschap. De module heeft als doel studenten zelf te laten puzzelen met het in en uit elkaar halen van een spier, en zo miljoenen jaren aan evolutie te evenaren. 

Tijdens de innovatielunch zal Ilse Arnoldussen vertellen over de start en voortgang van de ‘3D Spierstriptease’. Dus kom naar de innovatielunch en laat je inspireren door dit unieke project. 

Lunch met een inspiratieshot 

Comeniusbeurzen en TLC-vouchers maken het mogelijk dat docenten van de Radboud Universiteit en het Radboudumc allerlei interessante onderwijsinnovaties ontwikkelen. Maar het is jammer als alleen studenten het resultaat van al dat harde werk zien. En soms kunnen deze innovatieve docenten nog wel wat praktische hulp, een netwerkcontact of een fris idee gebruiken om een obstakel op te lossen, of hun innovatie breder toepasbaar te maken.

Daarom organiseert het Radboud Teaching and Learning Centre iedere eerste maandag van de maand de TLC Innovatielunch. Hier ontmoeten docenten, onderwijsondersteuners en andere belangstellenden elkaar om zich te laten inspireren door een innovatief project van een Radboudcollega en ondertussen een lekker hapje te eten. 

Wanneer
maandag 22 januari 2024, 12:30 - 13:00
Spreker
Ilse Arnoldussen
Deadline inschrijving
Contactinformatie

Heb je vragen of wil je meer weten over de bijeenkomst? Mail dan naar TLC [at] ru.nl (TLC[at]ru[dot]nl)

* Verplicht veld
Het Radboud Teaching and Learning Centre (TLC) organiseert elke maand een innovatielunch. Hier ontmoeten docenten, onderwijsondersteuners en andere belangstellenden elkaar om zich te laten inspireren door een innovatief project van een Radboudcollega en ondertussen een lekker hapje te eten. Schrijf je in en sluit aan bij een lunch.
Faculteit
Voorkeur voertaal