broodje gezond
broodje gezond

TLC Innovatielunch maart

maandag 4 maart 2024, 12:30 - 13:00
Voeg toe aan agenda
AI-software in historisch onderzoek

AI-technologie is in grote opkomst in het onderwijs. Tim Riswick denkt dat AI van meerwaarde kan zijn voor de opleiding geschiedenis, om de stappen in historisch onderzoek effectiever te zetten. Hij wil met zijn project studenten ondersteunen in het effectief en verantwoord gebruiken van AI bij historisch onderzoek. Hiermee wordt de tijd die studenten en docenten nodig hebben om de basisstappen in het onderzoeksproces te doorlopen verkort.

Tim gaat een opzet voor een nieuw themacollege ontwikkelen binnen de opleiding geschiedenis. De focus ligt op het leren hoe AI-software kan helpen in de verschillende fasen van (historisch) onderzoek. 

Ontdek tijdens deze innovatielunch hoe Tim AI-software inzet om historisch onderzoek effectiever te maken. Op basis van ervaringen van studenten en collega's deelt hij voor- en nadelen van AI-toepassingen in het onderwijs. 

Lunch met een inspiratieshot 

Comeniusbeurzen en TLC-vouchers maken het mogelijk dat docenten van de Radboud Universiteit en het Radboudumc allerlei interessante onderwijsinnovaties ontwikkelen. Maar het is jammer als alleen studenten het resultaat van al dat harde werk zien. En soms kunnen deze innovatieve docenten nog wel wat praktische hulp, een netwerkcontact of een fris idee gebruiken om een obstakel op te lossen, of hun innovatie breder toepasbaar te maken.  

Daarom organiseert het Radboud Teaching and Learning Centre iedere eerste maandag van de maand de TLC Innovatielunch. Hier ontmoeten docenten, onderwijsondersteuners en andere belangstellenden elkaar om zich te laten inspireren door een innovatief project van een Radboudcollega en ondertussen een lekker hapje te eten. 

Wanneer
maandag 4 maart 2024, 12:30 - 13:00
Spreker
Tim Riswick
Deadline inschrijving
Contactinformatie

Heb je vragen of wil je meer weten over de bijeenkomst? Mail dan naar TLC [at] ru.nl (TLC[at]ru[dot]nl)