broodje gezond
broodje gezond

TLC Innovatielunch november

maandag 6 november 2023, 12:30 - 13:00
Voeg toe aan agenda
Professionele en persoonlijke vaardigheden oefenen met paarden

Het universitair onderwijs is ingericht voor het aanleren en trainen van cognitieve vaardigheden. Voor professionele en persoonlijke vaardigheden als samenwerken, grenzen stellen en omgaan met onzekerheden leent deze vorm van onderwijs zich echter niet voldoende.  

Carolin Ossenkop nodigt studenten uit om de collegezaal uit te gaan en de ontmoeting aan te gaan met paarden. Het omgaan met paarden leent zich namelijk uitstekend voor het leren omgaan en oefenen met persoonlijke en professionele vaardigheden. Paarden zijn vergevingsgezind, eerlijk en gevoelig voor hun omgeving, waardoor ze direct en intuïtief reageren op lichaamstaal en gedrag. 

Ontdek tijdens deze innovatielunch hoe Carolin haar onderwijs buiten de gebaande paden heeft ontwikkeld en hoe het studenten heeft geholpen in ontwikkelen van vaardigheden. 

Lunch met een inspiratieshot 

Comeniusbeurzen en TLC-vouchers maken het mogelijk dat docenten van de Radboud Universiteit en het Radboudumc allerlei interessante onderwijsinnovaties ontwikkelen. Maar het is jammer als alleen studenten het resultaat van al dat harde werk zien. En soms kunnen deze innovatieve docenten nog wel wat praktische hulp, een netwerkcontact of een fris idee gebruiken om een obstakel op te lossen, of hun innovatie breder toepasbaar te maken.  

Daarom organiseert het Radboud Teaching and Learning Centre iedere eerste maandag van de maand de TLC Innovatielunch. Hier ontmoeten docenten, onderwijsondersteuners en andere belangstellenden elkaar om zich te laten inspireren door een innovatief project van een Radboudcollega en ondertussen een lekker hapje te eten. 

Wanneer
maandag 6 november 2023, 12:30 - 13:00
Spreker
Carolin Ossenkop
Deadline inschrijving
Contactinformatie

Heb je vragen of wil je meer weten over de bijeenkomst? Mail dan naar TLC [at] ru.nl (TLC[at]ru[dot]nl)

* Verplicht veld
Het Radboud Teaching and Learning Centre (TLC) organiseert elke maand een innovatielunch. Hier ontmoeten docenten, onderwijsondersteuners en andere belangstellenden elkaar om zich te laten inspireren door een innovatief project van een Radboudcollega en ondertussen een lekker hapje te eten. Schrijf je in en sluit aan bij een lunch.
Faculteit
Voorkeur voertaal