Een proostmoment met twee kopjes koffie en een glas cola

TLC Onderwijscafé - Onderwijs voor duurzaamheid

donderdag 13 april 2023, 16:00 - 17:30
Voeg toe aan agenda
In gesprek over de noodzaak van onderwijs voor duurzaamheid

Het Onderwijscafé is dé plek om een keer per maand op donderdagmiddag met collega's even bij te kletsen over relevante, leuke, prikkelende en inspirerende onderwijstopics.

In het Onderwijscafé van 13 april gaan we in gesprek over de nood van onderwijs voor duurzaamheid. Hoe kunnen we duurzaamheid definiëren? Wat houdt onderwijs over duurzaamheid in, en waarom is het juist nu zo belangrijk? Wat is er nodig om onderwijs voor duurzaamheid te implementeren in onze onderwijssystemen; de manier waarop we leren, lesgeven en organiseren? Welke uitdagingen komen we tegen? Welke succesverhalen kunnen we al delen? Samen met vier gastsprekers en gespreksleider Rozi Toth gaan we praten over hun projecten, onderzoek en praktijkervaringen. Er zal genoeg ruimte zijn voor vragen en een discussie.

Het Onderwijscafé van deze maand wordt georganiseerd in samenwerking met de Montessori meetings van FSW. Deze editie zal worden gehouden in het Engels.

Wanneer
donderdag 13 april 2023, 16:00 - 17:30
Spreker
Marije Klomp, Edwin van Meerkerk, Sandra Klaperski-van der Wal, Saskia van Schaik, Rozi Tóth
* Verplicht veld
Het Radboud Teaching and Learning Centre (TLC) organiseert elke maand een Onderwijscafé waarin een docent van de Radboud Universiteit zijn of haar ervaringen deelt. Onder het genot van een drankje gaan we in gesprek over actuele onderwijsthema's. Schrijf je in en sluit aan bij het Onderwijscafé.
Faculteit
Voorkeur voertaal