Een proostmoment met twee kopjes koffie en een glas cola

TLC Onderwijscafé - Open onderwijs: hoe en waarom zet je het in?

donderdag 16 februari 2023, 16:00 - 17:30
Voeg toe aan agenda
In gesprek over de ontwikkelingen, kansen en uitdagingen van open onderwijs

Het onderwijscafé is dé plek om een keer per maand op donderdagmiddag met collega's even bij te kletsen over relevante, leuke, prikkelende en inspirerende onderwijstopics.

In het Onderwijscafé van 16 februari gaan we in gesprek over open onderwijs. Hoe maak je leermateriaal openbaar? Hoe werkt dat met auteursrecht? En welke platforms om je materiaal te delen zijn er? Er is de laatste tijd steeds meer aandacht voor open onderwijs. Je kunt niet alleen zelf je PowerPoint, video, document of website delen, maar je hebt ook toegang tot een breed scala aan leermaterialen van anderen

We praten over dit thema met Daniël Wigboldus, Monique Schoutsen, Ad Ragas en Marc Oostendorp.

• Daniël won een SURF Onderwijsaward, omdat hij zich heeft ingezet voor een nationale aanpak voor meer open educatie.
  • Monique is deskundige over open onderwijs bij de universiteitsbibliotheek. Daarnaast is ze betrokken bij Edusources, een open database met leermateriaal.
  • Ad is één van de auteurs van een open tekstboek over milieutoxicologie.
  • Marc zet openbare colleges over de uitspraak van taal online bij de Universiteit van Nederland.
donderdag 16 februari 2023, 16:00 - 17:30
Spreker
Daniël Wigboldus, Monique Schoutsen, Ad Ragas, Marc Oostendorp
* Verplicht veld
Het Radboud Teaching and Learning Centre (TLC) organiseert elke maand een Onderwijscafé waarin een docent van de Radboud Universiteit zijn of haar ervaringen deelt. Onder het genot van een drankje gaan we in gesprek over actuele onderwijsthema's. Schrijf je in en sluit aan bij het Onderwijscafé.
Faculteit
Voorkeur voertaal