Een proostmoment met twee kopjes koffie en een glas cola

TLC Onderwijscafé – Studenten volgen docenten

donderdag 26 september 2024, 16:00 - 17:00
In gesprek over zelfreflectie en feedback op je onderwijs

Het Onderwijscafé is dé plek om een keer per maand op donderdagmiddag met collega's even bij te kletsen over relevante, leuke, prikkelende en inspirerende onderwijstopics. In september vertellen een student en een docent over hun ervaringen tijdens het project ‘Student-volgt-docent’.

Het project liep in februari en maart 2024 waarbij negen studenten elk gekoppeld werden aan een docent. In veel gevallen was dit een faculteit overstijgende ‘match’. De docenten lieten de studenten meekijken met hun lesvoorbereidingen en colleges en de studenten gaven hen hierop feedback. Hierdoor kregen de docenten inzicht in hun colleges vanuit studentperspectief en studenten konden én eens echt gerichte terugkoppeling geven op het onderwijs én meer idee krijgen bij het vak docentschap.

Hoe het mes aan meerdere kanten sneed en ook wat er lastig was, vertellen twee deelnemers van het project tijdens dit Onderwijscafé.

donderdag 26 september 2024, 16:00 - 17:00